Vrolijk Pasen!

Dit jaar ontvangen 40 mensen met Pasen een verrassingspakket met allemaal lekkere dingen erin. Studente Elke Tjaberinga (21 jaar) maakte van een studieopdracht een Paasactie waarvan de opbrengsten naar een goed doel gaan. Bij het samenstellen en inpakken van de verrassingspakketten wordt zij geholpen door medestudenten van de economie niveau 2 opleidingen.

Elke studeert bij MBO Amersfoort en volgt de opleiding Verkoper, mbo niveau 2. Enkele weken geleden kreeg haar klas (tweedejaars studenten) de opdracht om op papier een bedrijfje te starten. Het leek Elke veel leuker en leerzamer om in de praktijk aan de slag te gaan, dan de opdracht schriftelijk uit te voeren. Ze sprak erover met haar docent Irene Richheimer. Zo ontstond het idee van de Paasactie. Hoewel de studenten de winst in hun eigen zak mochten steken, besloot Elke haar winst aan de Dirk Kuyt Foundation te geven. Dit omdat deze stichting sporten voor kinderen met een beperking mogelijk maakt. Een doel dat Elke een warm hart toedraagt, omdat zij van sporten houdt.

Deze week is het zover: er worden er 40 verrassingspakketten geleverd. Elke vertelt hoe ze te werk is gegaan: “Ik ben begonnen met het schrijven van een ondernemingsplan. In het eerste jaar had ik al geoefend met het maken van een SWOT-analyse. Die kennis kon ik nu mooi gebruiken. Daarna ben ik marktonderzoek gaan doen. In gesprek met potentiele klanten heb ik o.a. een goede prijs voor het pakket bepaald: 9,95 euro. Daarna zijn er via mond-op-mond reclame zo veel mogelijk pakketten verkocht.” En met succes! De 40 pakketten die zijn ingekocht, worden deze week allemaal geleverd.

Op woensdag 31 maart 2021 helpen medestudenten haar met het samenstellen en inpakken van de pakketten. Dit doen zij vanuit Eco2Flow, een bedrijf binnen de economie niveau 2 opleidingen waar studenten administratieve werkzaamheden uitvoeren en praktijkervaring opdoen. Elke is blij met de hulp van haar medestudenten: “We helpen elkaar en steunen tegelijk ook een goed doel”. Trots vertelt ze nog dat “de Aldi ook zijn steentje heeft bijgedragen door korting te geven op een product in de pakketten.”

En hoe zit het met haar toekomstplannen? Elke is van plan verder te leren nadat ze deze opleiding heeft afgerond. Ze denkt aan een mbo niveau 4 opleiding: Marketing, communicatie en journalistiek. “Deze ervaring gaat me zeker helpen bij mijn vervolgopleiding.”