Verslag Tweede Kamer

Verslag Tweede kamer

Op 13 februari 2015 zijn we met 3 klassen (juridisch en secretarieel) naar de Tweede kamer in Den Haag geweest. Eerst met de trein naar Den Haag en daarna kwamen we elkaar tegen op het station. Vervolgens zijn we gezamenlijk naar Prodemos en de Tweede Kamer gelopen.
Toen we bij Prodemos binnen waren, kregen we allemaal een kaartje daar moest iedereen zijn eigen naam opschrijven. Een meneer en mevrouw vertelde ons het programma van de dag.
We begonnen met een spel die we in een groepje van 3 moesten doen, de vragen gingen over politiek en bij elke vraag die een groepje goed beantwoordde kreeg het groepje een blokje er bij met de kleur van het groepje. Toen we klaar waren met het spel gingen we naar Het Binnenhof en hebben we daar speurtocht gedaan. Als laatste kregen we een rondleiding door de Tweede kamer.
Het was een gezellige dag we vonden het erg leuk om buiten de les om, ervaring op te doen in een andere stad. Het was erg leerzaam want we kwamen meer te weten over de Tweede Kamer en de standpunten van de politieke partijen. De speurtocht in de stad liet ons verschillende monumenten zien waaronder het kamertje van meneer Rutte . Dat was leuk om te doen.

 

Najima el Hajjari, Youssra el Maati en Youssra Said

Klas: AA4J1A