Verhuizing opleidingen School voor Economie en Ondernemen

De opleidingen van de School voor Economie en Ondernemen van MBO Amersfoort gaan verhuizen: de opleidingen niveau 2 gaan naar de Matthijs Vermeulenstraat, de opleidingen niveau 3 en 4 gaan naar de Nieuwe Poort, locatie Hogeschool Utrecht in Amersfoort (HUA).

Verhuizing niveau 2
De opleidingen niveau 2 van de School voor Economie en Ondernemen gaan verhuizen naar de Matthijs Vermeulenstraat 1 in Amersfoort.
Het gaat om de volgende opleidingen:

  • Verkoper (BOL en BBL) niveau 2, 2-jarig
  • Medewerker secretariaat en receptie (BOL) niveau 2, 2-jarig
  • Medewerker (financiële) administratie (BOL) niveau 2, 2-jarig

De opleidingen beginnen in het schooljaar 2016-2017 al op de nieuwe locatie.

De locatie Mattthijs Vermeulenstraat is goed bereikbaar: in 11 minuten ben je er met de bus en in 10 minuten met de fiets vanaf Centraal Station Amersfoort.
Heb je interesse in een van deze opleidingen? Bezoek dan ons Open Huis op 7 juni.

Verhuizing niveau 3 en 4
Met ingang van studiejaar 2016-2017 verhuizen de opleidingen niveau 3 en 4 van de School voor Economie en Ondernemen ook. Deze gaan naar het gebouw van Hogeschool Utrecht in Amersfoort (HUA), bij het Eemplein in Amersfoort. Het gaat om de opleidingen:

  • Juridisch administratief dienstverlener (BOL) niveau 4, 3-jarig
  • Managementassistent/directiesecretaresse (BOL) niveau 4, 3-jarig
  • Verkoopspecialist (BOL en BBL) niveau 3, 2-jarig

Vorig jaar is al een eerste groep studenten verhuisd naar HU Amersfoort. Studenten en docenten van de opleidingen Financiële beroepen (incl. MHBO Bedrijfseconomie en accountancy) en studenten van de School voor Toerisme, Recreatie en Evenementen (niveau 3 en 4) hebben inmiddels hun draai gevonden op de locatie ‘De Nieuwe Poort’.

HUA_8_maart_2014_01-Web formaat 1024 px

Als je interesse hebt om na het mbo misschien wel naar het hbo te gaan, biedt de nieuwe locatie mooie kansen. Je komt er regelmatig in contact met hbo-studenten en -docenten. Zo kun je een goed beeld krijgen van hoe het is om een hbo-opleiding te gaan doen en wordt de doorstroom van het mbo naar het hbo verbeterd.

De faciliteiten op deze locatie zijn goed: er zijn mooie werkplekken voor studenten, genoeg ruimte om elkaar te ontmoeten en er hangt een goede sfeer. Deze locatie ligt dicht bij het centrum en op slechts 3 minuten fietsen van Amersfoort CS!
Wil je weten hoe het gebouw van HU Amersfoort er van binnen uit ziet? Tijdens het Open Huis van dinsdag 7 juni is ook deze locatie open van 18.00–21.00 uur.

Wil je meer weten over de praktische details van de nieuwe locatie zoals de bereikbaarheid en de faciliteiten van het gebouw? Lees dan de blog over bereikbaarheid, de locatie en de omgeving.