Educloud

Dit is een internetsite om via je eigen (niet-school) pc, laptop of tablet naar onze schoolomgeving de Educloud te gaan. Dit doe je door een applicatie te downloaden om te installeren op je laptop of, indien mogelijk meteen op de link “Aanmelden” te klikken en in te loggen met je Educloud inloggegevens. Op deze manier kun je via je eigen laptop printen op de printer van school. Vóórdat je dit kunt doen, moet je het startwachtwoord van je Educloud gewijzigd hebben op een vaste computer (bijvoorbeeld in een computerlokaal/OLC) op school.

– Websitelink: https://cloudportal.mboamersfoort.nl
Inlognaam: OV-nummer (=studentnummer)
– Wachtwoord: Van Educloud
– Wachtwoord vergeten?: Laten resetten in OLC op vertoon van je schoolpas of geldig ID. Daarna altijd via een vaste PC op school het resetwachtwoord wijzigen in een eigen wachtwoord.
– Wachtwoord verlopen?: Je wachtwoord van de Educloud, verloopt automatisch ieder half jaar. Hierover ontvang je van te voren op twee momenten een bericht in je schoolmail. Wijzig dan meteen je wachtwoord via de Educloud met behulp van de Ctrl+Alt+Delete knoppen (op een vaste school-pc) of via de Educloud (cloudportal.mboamersfoort.nl) op een niet-school-pc via de Ctrl+Alt+Delete functie in het Educloud menu. Wanneer je dit niet doet, komt er bij je laatste wijzigingsmogelijkheid bij inloggen op de Educloud een waarschuwing te voorschijn, dat je wachtwoord aan het verlopen is. Via de knop “OK” bij die waarschuwing kun je alsnog het wachtwoord wijzigen. Wanneer je dit niet doet, kun je niet meer inloggen.