4. Inloggen op je school e-mailadres

Wanneer je het startwachtwoord van de Educloud (zie bij punt 1 of punt 2 van dit menu) hebt gewijzigd, kun je met deze inloggegevens ook op je eigen studenten e-mailadres van school inloggen: OV-nummer@student.mboamersfoort.nl. 

Zo log je in

Websitelink: http://mail.office365.com

Inlognaam: is je school e-mailadres: OV-nummer@student.mboamersfoort.nl

Wachtwoord: Van Educloud. Bij de eerste keer inloggen dien je het startwachtwoord te gebruiken en te wijzigen in een eigen wachtwoord. Zie punt 1.

Wachtwoord vergeten: Laat je wachtwoord resetten in OLC op vertoon van je schoolpas of een geldig ID. Daarna dien je altijd eerst via een vaste school-pc het resetwachtwoord zelf te wijzigen in een eigen wachtwoord.

Wachtwoord verlopen: Je wachtwoord van de Educloud, dus ook van de printer, verloopt automatisch ieder half jaar. Hierover ontvang je van te voren op twee momenten een bericht in je schoolmail. Wijzig dan meteen je wachtwoord via de Educloud met behulp van de Ctrl+Alt+Delete knoppen (op een vaste school-pc) of via de Educloud op een niet-school-pc via de Ctrl+Alt+Delete functie in het Educloud menu. Wanneer je dit niet doet, komt er bij je laatste wijzigingsmogelijkheid bij inloggen op de Educloud een waarschuwing te voorschijn, dat je wachtwoord aan het verlopen is. Via de knop “OK” bij die waarschuwing kun je alsnog het wachtwoord wijzigen. Wanneer je dit niet doet, kun je niet meer inloggen.

Bijzonderheden

Via je schoolmail communiceert je opleiding met jou. Naar je school e-mailadres zullen onder andere facturen en informatie over Centrale Examens Nederlands, Rekenen en Engels worden verzonden.