3. Inloggen printer

Om te kunnen printen via de Educloud of om te kunnen kopiëren, moet je na je printopdracht aan de “Follow-me”-printer  inloggen bij de printer om je printopdrachten eruit te halen. Het inloggen bij de printer kan met behulp van je MBO Amersfoort-schoolpas. De eerste keer dat je deze over het contactpunt bij de printer haalt, moet je eenmalig je inloggegevens van de Educloud invoeren. Zie bij punt 1. Daarna is het inloggen met alleen een korte aanraking van je MBO Amersfoort-schoolpas met het contactpunt voldoende. Je kan ook je OV-chipkaart op die manier met de printer verbinden. Maar je moet wel kiezen: òf je schoolpas òf de OV-chipkaart.

Na inloggen komt de printer meteen in de printerfunctie. Via de knoppenrij aan de linkerkant bovenop de printer, kun je kiezen tussen de kopieerfunctie, scanfunctie of weer de printerfunctie=startfunctie van deze multi-functional om uit te loggen.

Zorg ervoor dat er print-/kopieertegoed op je Educloud-account staan. Dit kun je storten via een pinbetaling in het OLC, waarna het bedrag op je account wordt gezet.

Zo log je in

Strijk je schoolpas kort over het contactpunt rechts van de MBO Amersfoort printer. Let op: er zijn ook HU-printers bestemd voor alleen HU-studenten. Voer eenmalig handmatig je Educloud inloggegevens in via de printer display. Na deze stap is een volgende keer inloggen met je schoolpas voldoende door kort met je MBO Amersfoort-schoolpas over het contactpunt bij de printer te gaan.

Wachtwoord vergeten: Laat je wachtwoord resetten in OLC op vertoon van je schoolpas of een geldig ID. Daarna dien je altijd eerst via een vaste school-pc het resetwachtwoord zelf te wijzigen in een eigen wachtwoord.

Wachtwoord verlopen: Je wachtwoord van de Educloud, dus ook van de printer, verloopt automatisch ieder half jaar. Hierover ontvang je van te voren op twee momenten een bericht in je schoolmail. Wijzig dan meteen je wachtwoord via de Educloud met behulp van de Ctrl+Alt+Delete knoppen (op een vaste school-pc) of via de Educloud op een niet-school-pc via de Ctrl+Alt+Delete functie in het Educloud menu. Wanneer je dit niet doet, komt er bij je laatste wijzigingsmogelijkheid bij inloggen op de Educloud een waarschuwing te voorschijn, dat je wachtwoord aan het verlopen is. Via de knop “OK” bij die waarschuwing kun je alsnog het wachtwoord wijzigen. Wanneer je dit niet doet, kun je niet meer inloggen.

Bijzonderheden

– Standaard instellingen van de schoolprinters zijn: zwart/wit en dubbelzijdig afdrukken.
– Via “Printereigenschappen” geef je vóór je printopdracht aan of je bijvoorbeeld een kleuren print wilt hebben (alle pagina’s worden dan als kleur berekend), of dat je enkelzijdig wilt printen, of dat het document geniet moet worden.
– Wanneer je hierboven genoemde eigenschappen bij een kopie wilt hebben, geef je dit aan op de multi-functional zelf.
– Je printopdracht blijft 24 uur “in” de printer klaar staan, om afgedrukt te worden.
– Wanneer je op de display van de multi-functional je printopdracht(en) selecteert om af te drukken, zie je op de display wat de documenteigenschappen zijn,  hoeveel het gaat kosten en wat je als print/kopieertegoed nog over hebt.
– De print- en kopieerprijzen worden vermeld in het OLC.

Printen buiten Educloud

Het is ook mogelijk om buiten de Educloud documenten te printen vanaf bijvoorbeeld je laptop.

– Ga hiervoor naar de website printen.mboamersfoort.nl.
– Log in bij “MyPrint” met de inloggegevens van Educloud.
– Kies bij het onderdeel “WebPrint” het bestand wat je wilt printen.
– Klik bij het onderdeel “WebPrint” op de knop “Afdrukken”. 
– Nu kan je op dezelfde manier als bij printen in de Educloud, het bestand uit de printer halen.

Let op: deze laatst genoemde manier van printen geeft minder mogelijkheden, dan via Educloud printen.