2. Inloggen op Educloud op eigen pc/laptop via cloudportal.mboamersfoort.nl

Cloudportal.mboamersfoort.nl is een internetsite om via je eigen (niet-school) pc, laptop of tablet naar onze schoolomgeving de Educloud te gaan. Dit doe je door via deze site een applicatie te downloaden om te installeren op je laptop/pc òf, indien mogelijk meteen op de link “Aanmelden” te klikken en in te loggen met je Educloud inloggegevens (zie punt 1). Op deze manier kun je ook via je eigen laptop printen op de printer van school.

Zo log je in

Websitelink: https://cloudportal.mboamersfoort.nl

Inlognaam: OV-nummer (=studentnummer)

Wachtwoord: Van Educloud. Bij de eerste keer inloggen dien je het startwachtwoord te gebruiken en te wijzigen in een eigen wachtwoord. Zie punt 1.

Wachtwoord vergeten: Laat je wachtwoord resetten in OLC op vertoon van je schoolpas of geldig ID. Daarna altijd eerst via een vaste PC op school òf op je eigen pc/laptop/tablet (met vaste internetverbinding) via cloudportal.mboamersfoort.nl het resetwachtwoord wijzigen in een eigen wachtwoord.

Wachtwoord verlopen: Je wachtwoord van de Educloud, dus ook van de printer, verloopt automatisch ieder half jaar. Hierover ontvang je van te voren op twee momenten een bericht in je schoolmail. Wijzig dan meteen je wachtwoord via de Educloud met behulp van de Ctrl+Alt+Delete knoppen (op een vaste school-pc) of via de Educloud op een niet-school-pc via de Ctrl+Alt+Delete functie in het Educloud menu. Wanneer je dit niet doet, komt er bij je laatste wijzigingsmogelijkheid bij inloggen op de Educloud een waarschuwing te voorschijn, dat je wachtwoord aan het verlopen is. Via de knop “OK” bij die waarschuwing kun je alsnog het wachtwoord wijzigen. Wanneer je dit niet doet, kun je niet meer inloggen.