1. Inloggen vaste computers op school (Educloud)

Via de vaste computers op school, log je rechtstreeks in op het school-Cloud-netwerk (Educloud) van je opleiding. Je krijgt op die manier toegang tot het volgende:

Een eigen map (H-schijf, beginnend met je OV-nummer) om je documenten veilig in op te slaan. Van deze map wordt iedere nacht een back-up gemaakt.

De beschikbare applicaties zoals verschillende internetprogramma’s en softwarepakketten zoals de meeste van MS Office 2013.

De Lesmateriaal-schijf (L-schijf) waarin de docenten van jouw opleiding lesmateriaal (bestemd voor studenten), zoals studiewijzers e.d. in opslaan. L:/School voor Economie en Ondernemen /. Deze map is onderverdeeld in de klassen.

Zo log je in 

Inlognaam: OV-nummer (=studentnummer)

Startwachtwoord: Je geboortedatum in 8 cijfers, zonder streepjes. Verander het bij de eerste keer inloggen meteen in een eigen wachtwoord!

Wachtwoord vergeten: Laat je wachtwoord resetten in OLC op vertoon van je schoolpas of een geldig ID. Daarna dien je altijd eerst via een vaste school-pc het resetwachtwoord zelf te wijzigen in een eigen wachtwoord.

Wachtwoord verlopen: Je wachtwoord van de Educloud, dus ook van de printer, verloopt automatisch ieder half jaar. Hierover ontvang je van te voren op twee momenten een bericht in je schoolmail. Wijzig dan meteen je wachtwoord via de Educloud met behulp van de Ctrl+Alt+Delete knoppen (op een vaste school-pc) of via de Educloud op een niet-school-pc via de Ctrl+Alt+Delete functie in het Educloud menu. Wanneer je dit niet doet, komt er bij je laatste wijzigingsmogelijkheid bij inloggen op de Educloud een waarschuwing te voorschijn, dat je wachtwoord aan het verlopen is. Via de knop “OK” bij die waarschuwing kun je alsnog het wachtwoord wijzigen. Wanneer je dit niet doet, kun je niet meer inloggen.

Let op: Wanneer je het startwachtwoord/resetwachtwoord van de Educloud wilt veranderen wanneer je niet op school bent, volg de instructie bij punt 2.