Stage Maaike Arts bij de gemeente Amersfoort

Ik ben op 6 maart begonnen aan mijn stage bij de gemeente Amersfoort en ik zit op het bestuurssecretariaat waar het altijd erg gezellig is. De werkzaamheden zijn erg gevarieerd en het voelt ook echt alsof je onmisbaar bent. Mijn collega’s hebben mij erg goed ingewerkt en als ik het even niet meer weet, kan ik kijken in de werkwijze waarin alle werkzaamheden beschreven staan.

Wat doe ik zoal?: ik begin mijn dag met de post rondbrengen en de kranten van die dag aanvullen. Daarna ga ik mijn mail bekijken en wegwerken. Ik maak van alle opdrachten die ik krijg die niet direct uitgevoerd kunnen worden een taak in mijn takenlijst in outlook, zodat ik overzichtelijk zie wat ik nog moet doen. Ook bestel ik voor de jubilerende bruidsparen en 100-jarigen op woensdag bloemen voor de komende week. De burgemeester gaat op bezoek als een bruidspaar 60, 65 jaar getrouwd is of als iemand 100 jaar wordt. Als ik de bloemen besteld heb, ga ik de adviezen voor de invitaties/uitnodigingen klaarmaken (dit zijn bijvoorbeeld uitnodigingen voor de Koningsdag of voor een opening).

Naast mijn vaste taken krijg ik ook onverwachte klusjes of telefoontjes. Verder maak ik afspraken voor de burgemeester in zijn agenda, meld ik bezoekers aan of reserveer ik een lunch als de vergadering net in de lunchtijd valt. Deze werkzaamheden kan ik ook in mijn takenlijst zetten, zodat ik dit op een ander moment kan doen.

Ook help ik bij projecten zoals: de “lintjesregen”. Tijdens de “lintjesregen” reikt de burgemeester de Koninklijke Onderscheidingen uit. Op deze dag ben ik gastvrouw en ik zal mensen die slecht ter been zijn, begeleiden naar de Raadzaal. Ook help ik in de voorbereiding en bestel hiervoor de bonbons en de bloemen en ik regel de badges voor de gedecoreerden (de personen die voorgesteld worden voor een Koninklijke Onderscheiding). De brieven die naar de voorsteller van de gedecoreerde worden gestuurd om hen uit te nodigen, heb ik verzorgd.

Kortom het is een leuke uitdagende stage waar je van alles kunt bijleren!