Speeddaten voor jouw stage

Vandaag speeddaten studenten met bedrijven op zoek naar een stage. Van half 10 tot half 1 vanmiddag zijn er speeddatesessies voor studenten retail en maken studenten en bedrijfsleven kennis met elkaar. Het doel is dat studenten een idee krijgen van de stagemogelijkheden en welke bedrijven passen bij hun ambitie. Ook kunnen ze alvast laten zien wat zij kunnen.

Speeddaten

Het is lastig vinden als je niet weet waar je moet zoeken. Daarom is het soms handig om mensen die zoeken bij elkaar te laten komen. Studenten zoeken een stageplaats, bedrijven zoeken goede studenten die een stage willen volgen. En hopelijk zo enthousiast raken dat zij blijven hangen en vanuit een stage in een baan rollen. Bedrijfspresentaties zijn leuk, maar je leert als student een bedrijf pas kennen als je in gesprek gaat. Andersom geldt dat ook voor bedrijven. Die leer je pas kennen als je in gesprek gaat met iemand van dat bedrijf. Dat betekent wel dat je moet voorbereiden. Van tevoren bedenk je wat jij precies wil gaan doen tijdens de stage. En wat je wilt leren. Ook denk je na over het bedrijf waar je stage wil volgen. Wordt het een kledingwinkel, elektronicazaak, kookwinkel of een keten voor huishoudelijke artikelen? Als je dat van tevoren weet, dan kun je meteen speeddaten met het juiste bedrijf en een goede indruk achterlaten. Neem vooral jouw CV mee. Dan heb je een mooi visitekaartje

De juiste vragen

De speeddates vinden plaats in een rustige en relaxte omgeving. Geen afleiding en de ruimte en rust om de juiste vragen te stellen aan de aanwezige bedrijven. De gesprekken met de bedrijven vinden plaats in tweetallen, waarbij de ene student het gesprek voert en de andere student observeert. De speeddate is drempelverlagend voor de student om het eerste contact met het bedrijfsleven op te zoeken.

Jaarlijks speeddaten voor eerstejaars

De speeddate is een jaarlijks terugkerend evenement en geeft de eerstejaars studenten kans zich in korte tijd te oriënteren op de komende stageperiode(s) in een leerbedrijf. Er zijn verschillende retail-bedrijven aanwezig met filialen in Amersfoort en omgeving en zelfstandige ondernemers. Voor het eerst dit jaar houden twee bedrijven presentaties. Hierdoor krijgen studenten meer achtergrondinformatie over het bedrijf.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen