Speeddate met bedrijven 17 november 2015

Speeddate met bedrijven, d.d. 17-11-2015

Als eerste kregen we informatie over onze stage maar natuurlijk ook informatie over de “speeddate met bedrijven” die ons makkelijker zou helpen met het vinden van een stageplek.

De dag van de speeddate

Op de dag van de speeddate moesten we natuurlijk zorgen dat we allemaal een CV en sollicitatie bij ons hadden en niet te vergeten een glimlach J. Om 13:00 uur begon de speeddate elke leerling kreeg een kleur met de volgorde van gesprek, observeren of pauze zo konden we op het netjes gemaakte planning zien wanneer wie was zodat niet iedereen door elkaar liep en je genoeg tijd had om je te presenteren tegen over de bedrijven.

De bedrijvenspeeddate

Er waren genoeg en grote bedrijven aanwezig, ze waren ook erg gericht op de opleiding. Ook de bedrijven namen je heel serieus en gingen perfect in gesprek. Het was ook duidelijk wat het bedrijf voor een stagiaire zocht. Het heeft mij een sollicitatie gesprek bij Vero Moda opgeleverd.

Al met al een leuke initiatief die voor zowel studenten als bedrijven wat heeft opgeleverd. Deze speeddate voorziet in een behoefde en moet naar mijn mening zeker worden voorgezet in de toekomst.

 

Samantha Buitenhuis

AD3D1A