School voor Toerisme en Recreatie en School voor Economie en Ondernemen verhuizen naar HU Amersfoort

De School voor Toerisme en Recreatie én de opleidingen Financiële beroepen van de School voor Economie en Ondernemen verhuizen per augustus 2015 naar Hogeschool Utrecht (HU) Amersfoort. Rond de 550 studenten nemen hun intrek in het pand van de HU aan De Nieuwe Poort in Amersfoort. Hiermee wordt doorstroming in het beroepsonderwijs bevorderd.

Een jaar later, in augustus 2016, volgt de tweede shift; dan verhuizen ook de andere opleidingen van de School voor Economie en Ondernemen naar het HU-gebouw. MBO Amersfoort en HU Amersfoort willen samen doorlopende leerlijnen verkennen en ontwikkelen voor de MBO-niveaus 3 en 4. Dit versterkt het beroepsonderwijs en er kan beter worden ingespeeld op de behoeften van de Amersfoortse regionale beroepspraktijk.

HUA_8_maart_2014_01-Web formaat 1024 px

Doorstroming naar HBO onderwijs

“De verhuizing naar HU Amersfoort biedt de studenten van onze scholen mooie kansen. Ze worden in dit gebouw dicht bij het vervolgonderwijs opgeleid. Dit versterkt hun ambitie om door te stromen naar HBO onderwijs.“ vertelt Gerda Eerdmans, voorzitter College van Bestuur MBO Amersfoort. “Daarnaast is het een mooie locatie. De HU is, net zoals veel andere vestigingen van MBO Amersfoort goed bereikbaar, het ligt vlakbij station Amersfoort CS.”

Gedeelde visie

Ramses de Groot, directeur HU Amersfoort: “Ik zie hier boeiende leerprocessen ontstaan, waarbij we veel van elkaar kunnen leren. We gaan de thematische aanpak met elkaar verder ontwikkelen vanuit een gedeelde visie. Ook voorzie ik een vruchtbare toekomst voor het projectonderwijs in samenwerking met het Amersfoortse bedrijfsleven. Het is natuurlijk prachtig dat dat ook letterlijk in onze achtertuin kan.”

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen