Proef keuzedeel voorbereiding HBO

Op dinsdag 9 februari zijn 25 studenten gestart met een proef die de overstap van MBO naar HBO makkelijker moet maken. Hogeschool Utrecht werkt daarbij samen met onder andere MBO Amersfoort.

Keuzedeel voorbereiding HBO

Ambitieuze studenten uit het laatste leerjaar maken in dit ‘voorbereidingsprogramma’ kennis met de studiewijze op het HBO en gaan projectmatig aan de slag. Het ‘keuzedeel voorbereiding HBO’ neemt 3 maanden lang één volledige dag in de week in beslag. Voor nu is deze alleen beschikbaar voor studenten die een economische opleiding volgen. Deelnemers aan de pilot ontvangen bij succesvolle afronding een bewijs van deelname.

Onderdeel van examenprogramma

Mocht de pilot een succes blijken, dan wordt het keuzedeel voorbereiding HBO vanaf het studiejaar 2016-2017 onderdeel van het examenprogramma en ontvangen studenten hiervoor een mbo-certificering.

Van MBO naar HBO

Het keuzedeel zorgt er voor dat studenten een compleet beeld krijgen van studeren aan het HBO. Op die manier ontdekken MBO studenten wat studeren aan het HBO inhoudt. Het keuzedeel bestaat uit drie onderdelen, namelijk Training studievaardigheidProjectmatig werken en Reflectieve vaardigheden HBO. Na afronding van het keuzedeel zijn deze MBO studenten klaar voor een vervolg aan de Hogeschool Utrecht.

Bron: Nieuwspagina HU

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen