Positieve vooruitzichten in de evenementenbranche

Kunnen we straks weer feesten op festivals zoals we gewend zijn? Spoiler: Ja! Kies juist nu voor de opleiding Medewerker evenementenorganisatie, want wanneer jij over drie jaar je diploma hebt kun je aan de slag in een bruisende, creatieve branche.

In deze coronapandemie is gebleken hoe belangrijk evenementen voor ons zijn.  Ook Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken erkent aan NU.nl dat het publiek weer verlangt naar evenementen. Uit onderzoek blijkt dat wij tegenwoordig belevenissen de voorkeur geven boven producten of diensten. Daarom zie je dat steeds meer bedrijven investeren in een medewerker evenementenorganisatie, want merken beseffen dat alleen adverteren niet meer genoeg is. We willen het beleven. Coca-Cola is een mooi voorbeeld. In plaats van alleen te adverteren is het organiseren van een evenement onderdeel van hun campagne.

Van Fieldlab tot Festival

Fieldlab onderzoekt de mogelijkheden om weer live evenementen te organiseren. De eerste resultaten zijn positief en de verwachting is dat er weer sportevenementen, concerten, festivals en zakelijke evenementen georganiseerd kunnen worden. NPO 3FM maakte een mini-docu waarbij ze een uniek kijkje achter de schermen kregen bij de Fieldlab (test)evenementen. 

De evenementenbranche staat nooit stil

De evenementenbranche is altijd in ontwikkeling. Altijd op zoek naar verrassende concepten en het gebruik van gave technologieën om zo een ultieme beleving te creëren voor de bezoekers. Ook tijdens de pandemie worden er evenementen georganiseerd, want we kunnen simpelweg niet zonder. Online events en Hybride events zijn inmiddels omarmd en de meest indrukwekkende streaming studio’s zijn ontwikkeld. Bekijk hier inspirerende voorbeelden. 

Jouw toekomst

Word jij blij van evenementen organiseren?  Volg je hart en laat je studiekeuze niet beïnvloeden door corona. Meld je aan voor de opleiding medewerker evenementenorganisatie. Wanneer jij over drie jaar je diploma hebt, zal de evenementenbranche je met open armen ontvangen!