‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Verkoper

Aanmelden BOL Aanmelden BBL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25167
Leerweg:BOL, BBL
Niveau:2
Duur opleiding:2 jaar
Startdatum: September

Jij bent klantgericht en dienstverlenend. Je legt makkelijk contact met mensen. Je bent netjes, je komt op tijd en je kunt hard werken.

Dit is jouw toekomst

Je werkt in een winkel. Bijvoorbeeld in een supermarkt of modewinkel. Je kunt ook werken op de verkoopafdeling van een commercieel bedrijf. Je weet veel over de producten en over je klanten. Je verkoopt graag. Zo haal je goede resultaten! Je moet ook deskundig advies kunnen geven. Jij zorgt ervoor dat de klant tevreden naar huis gaat. En dat hij graag weer terugkomt. Ook handel je klachten af. Je rekent af op de kassa. Je slaat de goederen op in het magazijn. En je vult de voorraad in de winkel aan. Je houdt de winkel schoon en opgeruimd, zodat de klant zich welkom voelt.

Misschien wil je later wel een eigen bedrijf. Tijdens de opleiding leer je ook hoe je een eigen website ontwikkelt. En hoe je online kunt verkopen.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Je kunt de opleiding doen in de BBL en de BOL. In de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. En een dag in de week ga je naar school. Met het leerbedrijf heb je voor het begin van je opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten. Totaal loop je per jaar minimaal 640 uur stage. Op maandag ben je op school voor lessen.

In de beroepsopleidende leerweg (BOL) ga je vier dagen per week naar school. En een dag in de week loop je stage bij een erkend leerbedrijf. Je opleiding is heel praktijkgericht. Je leert door te doen.

Voor stageplaatsen ga je naar www.stagemarkt.nl. Zoek op verkoper niveau 2 met crebo 25167 BOL of BBL.

Goede begeleiding

Je wordt bij je leerbedrijf goed begeleid. En je studieloopbaanbegeleider van school bezoekt je regelmatig. Bij de start van je opleiding maken we met jou en je leerbedrijf goede afspraken. Iedere 10 weken heb je een persoonlijk gesprek over je studievoortgang. Iedere 5 weken laat je aan de vakdocent zien hoe je je ontwikkelt als verkoper. Tijdens je opleiding werk je steeds zelfstandiger.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een verkoper niveau 2 precies moet kunnen en kennen. Dit noemen we de kerntaken. Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Ontvangt en verwerkt goederen
  • Verkoopt en handelt verkoop af

Verplichte vakken zijn: Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap, zakelijke communicatie

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

  • vmbo basisberoepsgerichte-, vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo
    theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma entree-opleiding (mbo niveau 1)

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Voor een BOL-opleiding is het lesgeld € 1.168,- per schooljaar. Voor een BBL-opleiding op niveau 1 en 2 is het lesgeld € 243,- en voor niveau 3 en 4 opleidingen € 588,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Vervolgopleidingen

  • Verkoopspecialist (niveau 3)
  • Andere opleidingen op niveau 3

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Studie in Cijfers

Je studietijd is een tijd waarin je vrienden maakt, ontdekt waar je goed in bent, wat je leuk vindt en plannen maakt voor je toekomst. Het is dan ook belangrijk om je keuze te bepalen op basis van verschillende invalshoeken. Wil je weten hoe tevreden studenten zijn over MBO Amersfoort, je kansen op een baan of hoeveel studenten doorstromen naar een vervolgopleiding? Bekijk dan de laatste informatie van de BBL-opleiding en BOL-opleiding.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen