‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Verkoper anderstaligen

Aanmelden BOL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25167
Leerweg: BOL
Niveau: 2
Duur opleiding: 2 jaar
Startdatum: September

Jij bent net in Nederland. Je gaat graag met mensen om. Je hebt aandacht  voor klanten en collega’s. Dan is de opleiding Verkoper misschien iets voor jou.

Dit is jouw toekomst

Je kunt bijvoorbeeld werken bij een bakker, een groentewinkel, of een schoenenzaak.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Je doet deze opleiding in de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je leert op school en in je stage.
Op school krijg je theorie- en praktijklessen en voer je opdrachten uit. Op je stage leer je in de praktijk. Na een halfjaar ga je al stage lopen. In het eerste jaar tien weken en in het tweede jaar ook tien weken. Tip: begin meteen een stageplaats te zoeken, zodat je op tijd stage kunt lopen. (Zie www.stagemarkt.nl voor stageplaatsen verkoper anderstaligen niveau 2 crebo 25167 BOL). Natuurlijk helpen we je daarbij.

Aan het begin van de opleiding krijg je een persoonlijke studieloopbaanbegeleider. Je spreekt die begeleider elke week. Iedere tien weken heb je een persoonlijk gesprek over je studievoortgang. Iedere vijf weken laat je aan de vakdocent zien hoe je je in je toekomstige vak hebt ontwikkeld. Tijdens je opleiding werk je steeds zelfstandiger.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een Verkoper anderstaligen precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaken.

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

En in je profieldeel:

Verplichte vakken bij de opleiding Verkoper anderstaligen zijn: Nederlands, rekenen, Engels, en loopbaan en burgerschap.

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

  • vmbo basisberoepsgerichte-, vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo
    theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma entree-opleiding (mbo niveau 1)

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt:

Voor een BOL-opleiding is het lesgeld € 1.216,- per schooljaar. Voor een BBL-opleiding op niveau 1 en 2 is het lesgeld € 253,- en voor niveau 3 en 4 opleidingen € 616,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Bestellen leermiddelen
Voor het bestellen van leermiddelen kun je terecht bij Studers. Bekijk en lees de instructie.
Meer informatie over de kosten van leermiddelen.

Laptop
Voor je opleiding heb je een laptop nodig. Wat moet je laptop kunnen?

Zijn de kosten een probleem?
Zijn de kosten voor leermiddelen voor je ouder(s)/verzorger(s) misschien een probleem? Check of je gebruik kunt maken van de Regeling voorziening leermiddelen.

Vervolgopleidingen

Verkoper (niveau 3)

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Studie in Cijfers

Je studietijd is een tijd waarin je vrienden maakt, ontdekt waar je goed in bent, wat je leuk vindt en plannen maakt voor je toekomst. Het is dan ook belangrijk om je keuze te bepalen op basis van verschillende invalshoeken. Wil je weten hoe tevreden studenten zijn over MBO Amersfoort, je kansen op een baan of hoeveel studenten doorstromen naar een vervolgopleiding? Klik hier voor de laatste informatie.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen