‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Verkoopspecialist

Aanmelden BOL Aanmelden BBL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25155
Leerweg:BOL, BBL
Niveau:3
Duur opleiding:2 jaar
Startdatum: September

Jij legt makkelijk contact met mensen. Je wilt graag begrijpen wat een ander precies wil. Je bent goed in vragen stellen en in luisteren. En je doet graag iets extra’s voor een klant. Je spreekt en schrijft goed Nederlands. En je houdt je aan afspraken en regels.

Dit is jouw toekomst

Je gaat werken in een winkel of op een verkoopafdeling. Je werkt zelfstandig of in een team. Je geeft goed advies. En snel. Want je weet alles van je klanten en je producten. Je presenteert je producten goed in de winkel. En je verzint slimme acties. Zodat je klant kiest voor jouw product. Je weet wat andere bedrijven doen.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Je kunt de opleiding Verkoopspecialist momenteel alleen via de beroepsopleidende leerweg (BOL) doen. Dat is een combinatie van leren en werken in de vorm van een stage.

Zie ook www.schoolvooreconomieenondernemen.nl

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een verkoper precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaak. Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je verzorgt goederenstroom en winkelpresentatie
  • Je optimaliseert verkoop
  • Je voert verkoop- en adviesactiviteiten uit

Verplichte vakken zijn: Nederlands, rekenen, en loopbaan en burgerschap.

Bij het vak e-commerce leer je hoe je internet en social media kunt inzetten voor je bedrijf.

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

  • vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Voor een BOL-opleiding is het lesgeld € 1.168,- per schooljaar. Voor een BBL-opleiding op niveau 1 en 2 is het lesgeld € 243,- en voor niveau 3 en 4 opleidingen € 588,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Vervolgopleidingen

Na je diploma kun je doorstromen naar een niveau 4 opleiding.

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Studie in Cijfers

Je studietijd is een tijd waarin je vrienden maakt, ontdekt waar je goed in bent, wat je leuk vindt en plannen maakt voor je toekomst. Het is dan ook belangrijk om je keuze te bepalen op basis van verschillende invalshoeken. Wil je weten hoe tevreden studenten zijn over MBO Amersfoort, je kansen op een baan of hoeveel studenten doorstromen naar een vervolgopleiding? Bekijk dan de laatste informatie van de BBL-opleiding en BOL-opleiding.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen