‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Parts- en baliemedewerker

Aanmelden BOL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25373
Leerweg:BOL
Niveau:2
Duur opleiding:2 jaar
Startdatum: September

Jij bent hulpvaardig en zorgvuldig. Je kunt goed met mensen omgaan. En je bent klant- en servicegericht. Dan is de opleiding Parts- en baliemedewerker echt iets voor jou.

Dit is jouw toekomst

Als parts-/baliemedewerker werk je in een magazijn met een ontvangstpunt (balie en/of shop) voor interne en/of externe klanten. Naast logistieke werkzaamheden voer je ook verkooptaken uit. Je vervult als het ware een dubbelfunctie. Afhankelijk van de drukte werk je bij de balie/shop of in het magazijn. Je bent het aanspreekpunt en verzorgt de verkooptransacties. Je hebt een klant- en servicegerichte houding, waarbij je continu aandacht geeft aan commerciële kansen die zich voordoen. Parts-/baliemedewerkers weten welke producten het bedrijf te bieden heeft en kunnen deze vertalen naar voordelen voor de klant in een verkoopgesprek. Je kunt werken in diverse branches en sectoren.

Zo ziet jouw opleiding eruit

De opleiding is heel praktijkgericht. Je doet deze opleiding in de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je leert op school en in je stage. Op school krijg je theorie- en praktijklessen en voer je opdrachten uit. Op je stage leer je in de praktijk. Na een halfjaar ga je al stage lopen. In het eerste jaar tien weken en in het tweede jaar ook tien weken. Tip: begin meteen een stageplaats te zoeken, zodat je op tijd stage kunt lopen. (Zie www.stagemarkt.nl voor stageplaatsen Parts- en baliemedewerker niveau 2 crebo 25373 BOL). Natuurlijk helpen we je daarbij.

Aan het begin van de opleiding krijg je een persoonlijke studieloopbaanbegeleider. Je spreekt die begeleider elke week. Iedere tien weken heb je een persoonlijk gesprek over je studievoortgang. Iedere vijf weken laat je aan de vakdocent zien hoe je je in je toekomstige vak hebt ontwikkeld. Tijdens je opleiding werk je steeds zelfstandiger.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een medewerker secretariaat en receptie precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaken.

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

En in je profieldeel:

Verplichte vakken bij de opleiding Parts- en baliemedewerker zijn: Nederlands, rekenen, Engels en loopbaan en burgerschap.

Keuzedelen

Toelatingseisen

Opleidingskosten

Vervolgopleidingen

Kans op stage en werk

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen