‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

MHBO (junior) Accountmanager

Aanmelden BOL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25132
Leerweg: BOL
Niveau: 4
Duur opleiding: 2 jaar
Startdatum: Februari, Augustus

Als je kiest voor de MHBO opleiding (junior) Accountmanager dan leer je hoe je moet onderhandelen en adviseren. Je leert hoe je nieuwe klanten (accounts) werft, zorgt voor een hogere omzet. Met deze opleiding krijg je extra beroepsgerichte vakken. Door te kiezen voor een MHBO-opleiding, is er extra aandacht voor doorstroom naar het hbo.
Wanneer blijkt dat de opleiding jou makkelijk afgaat, is het in overleg mogelijk om te versnellen. Je kunt je opleiding dan ook afronden tussen de anderhalf jaar en drie jaar.

Dit is jouw toekomst

Je werkt in het bedrijfsleven en onderhoudt contacten met grote en belangrijke klanten. Je probeert de contacten ook uit te bouwen. Je hebt telefonisch contact met je klanten, en gaat er ook op bezoek. Je informeert hen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de diensten of producten die jouw bedrijf verkoopt. Dat doe je bijvoorbeeld in een presentatie. Je onderzoekt welke producten of diensten goed bij jouw klant passen.

Zo ziet jouw opleiding eruit

De opleiding  MHBO (junior) accountmanager is een verkorte beroepsopleidende leerweg (BOL): je volgt theorie- en praktijklessen bij MBO Amersfoort en bent – als je stevig doorwerkt – in twee jaar klaar om door te stromen naar het HBO. MHBO is een maatwerktraject. Op basis van de intake kijken we of je geschikt bent om je opleiding sneller af te ronden. Bij deze opleiding ga je leren en werken (stage). Zo’n opleiding heet beroepsopleidende leerweg (BOL). Een studieloopbaanbegeleider helpt je tijdens je studie.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een (junior) accountmanager precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaken.

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je onderzoekt de markt en doet voorstellen voor commercieel beleid
  • Je voert het verkooptraject uit
  • Je zorgt voor relatiebeheer en klantenservice
  • Je voert het accountmanagement uit

Verplichte vakken zijn: Nederlands, Engels, Duits, rekenen, loopbaan, leren en burgerschap. Je volgt ook beroepsspecifieke vakken zoals sales, accountmanagement en marktonderzoek.

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Ga bijvoorbeeld voor het keuzedeel Online marketing. Volg je de opleiding bij ons, dan kies je sowieso voor ondernemerschap! Om jou hier zo veel mogelijk over mee te geven is het keuzevak Ondernemen een standaard onderdeel van de opleiding.

Toelatingseisen

  • vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) of vakopleiding (mbo niveau 3) vergelijkbaar beroep

Aanvullende toelatingseis is een 7 voor Engels, Nederlands en rekenen.

Opleidingskosten

Ben je jonger dan achttien jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Vanaf je achttiende jaar zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Het lesgeld voor BOL-opleidingen voor schooljaar 2022-2023 is € 1.239,-

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Bestellen leermiddelen
Voor het bestellen van leermiddelen kun je terecht bij Studers. Bekijk en lees de instructie.
Meer informatie over de kosten van leermiddelen.

Laptop
Voor je opleiding heb je een laptop nodig. Wat moet je laptop kunnen?

Zijn de kosten een probleem?
Bij MBO Amersfoort kun je met financiële vragen terecht bij het Financieel Spreekuur (FIS). Zij denken met je mee over de mogelijkheden. Stuur je vraag per mail naar FIS@mboamersfoort.nl of WhatsApp of bel naar 06-15 28 32 14.

Vervolgopleidingen

Na je diploma kun je doorstromen naar diverse opleidingen in het hbo, zoals:

  • Hbo Commerciële Economie
  • Hbo Marketing Management

 

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Studie in Cijfers

Je studietijd is een tijd waarin je vrienden maakt, ontdekt waar je goed in bent, wat je leuk vindt en plannen maakt voor je toekomst. Het is dan ook belangrijk om je keuze te bepalen op basis van verschillende invalshoeken. Wil je weten hoe tevreden studenten zijn over MBO Amersfoort, je kansen op een baan of hoeveel studenten doorstromen naar een vervolgopleiding? Klik hier voor de laatste informatie.