‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Medewerker marketing en communicatie

Aanmelden BOL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25148
Leerweg: BOL
Niveau: 4
Duur opleiding: 3 jaar
Startdatum: September

Jij bent creatief. Je bedenkt slimme oplossingen en je kunt je goed inleven. Je luistert naar wat een klant wil. Je kunt je idee duidelijk en mooi presenteren, op papier en in een gesprek. Je neemt initiatief. Je bent zelfstandig, maar je kunt ook goed samenwerken. Wil je meer weten over de opleiding medewerker marketing en communicatie? Lees dan snel verder.

Dit is jouw toekomst

Je gaat werken bij de verkoopafdeling of de communicatieafdeling van een bedrijf. Of bij een reclamebureau. Net wat het beste bij jou past.

Zo ziet de opleiding medewerker marketing en communicatie eruit

Bij de opleiding medewerker marketing en communicatie ga je leren en werken (stage). Zo’n opleiding heet beroepsopleidende leerweg (BOL). Een studieloopbaanbegeleider helpt je met je studie.

Je kunt deze opleiding ook tweetalig volgen.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een medewerker marketing en communicatie precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaken.

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je assisteert bij het opstellen van operationele plannen ter uitwerking van het marketing- en communicatiebeleid
  • Je verzorgt on- en offline marketing- en communicatieactiviteiten
  • Je assisteert bij het onderzoeken van de markt
  • Je assisteert bij het verzorgen van de corporate informatie

Verplichte vakken zijn: Nederlands, Engels, Duits, rekenen, en loopbaan en burgerschap.

Bij het vak e-connect leer je hoe je internet en social media kunt inzetten voor je bedrijf.

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

  • vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) of vakopleiding (mbo niveau 3) vergelijkbaar beroep

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Voor een BOL-opleiding is het lesgeld € 1.155,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Vervolgopleidingen

Na je diploma kun je doorstromen naar diverse opleidingen in het hbo, zoals

  • Hbo Communicatie
  • Hbo Journalistiek

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Kom kijken!

Open Huis
Ben jij op zoek naar een mbo-opleiding en wil je kennis maken met de scholen, docenten en studenten van MBO Amersfoort? Kom dan naar ons Open Huis!

Oriëntatiedagen – Zoek jouw mbo
Wil je een middagje meekijken bij één van onze opleidingen? Dat kan tijdens de oriëntatiedagen. Op de website van Zoekjouwmbo.nl staat meer informatie over deze middagen en kun je je inschrijven.

Meeloopdagen
Heb je al een idee welke opleiding je wilt gaan volgen, maar twijfel je nog? Overweeg je meerdere opleidingen en weet je niet hoe je een keuze moet maken? Loop dan een dagje mee! Stuur dan een mail naar info@mboamersfoort.nl.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen