‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Medewerker (financiële) administratie

Aanmelden BOL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25149
Leerweg:BOL
Niveau:2
Duur opleiding:2 jaar
Startdatum: September

Jij bent precies en je werkt graag met mensen samen. Je werkt ook graag met de computer.

Dit is jouw toekomst

Je gaat werken op een financiële administratie. Bijvoorbeeld van een verzekeringsmaatschappij, bank, commercieel bedrijf of ziekenhuis. Je werkt veel op de computer. Je schrijft en verstuurt brieven en mails.. Je typt documenten, bijvoorbeeld facturen, aanmaningen. En je maakt financiële bestanden, zoals debiteuren- of personeelsbestanden. Verder ontvang je bezoekers en neem je de telefoon aan. Je houdt de agenda bij in Outlook. Je maakt afspraken en je handelt de post af. Digitaal natuurlijk. Ook houd je het archief goed bij en doe je administratief werk. Je ziet snel welke taak belangrijk is. En wat je als eerste moet doen. Als je zoveel taken hebt, moet je soms ‘nee’ durven zeggen.

Zo ziet jouw opleiding eruit

De opleiding is heel praktijkgericht. Je doet deze opleiding in de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je leert op school en in je stage. Op school krijg je theorie- en praktijklessen en voer je opdrachten uit. Op je stage leer je in de praktijk. Na een halfjaar ga je al stage lopen. In het eerste jaar tien weken en in het tweede jaar ook tien weken.
Tip: begin meteen een stageplaats te zoeken, zodat je op tijd stage kunt lopen. (Zie www.stagemarkt.nl voor stageplaatsen medewerker financiële administratie niveau 2 crebo 25149 BOL). Natuurlijk helpen we je daarbij.

Aan het begin van de opleiding krijg je een persoonlijke studieloopbaanbegeleider. Je spreekt die begeleider elke week. Iedere tien weken heb je een persoonlijk gesprek over je studievoortgang. Iedere vijf weken laat je aan de vakdocent zien hoe je je in je toekomstige vak hebt ontwikkeld. Tijdens je opleiding werk je steeds zelfstandiger.

 

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een medewerker secretariaat en receptie precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaken.

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Het uitvoeren van ondersteunende receptie- en secretariaatswerkzaamheden
  • Het uitvoeren van ondersteunende administratieve werkzaamheden
  • Het uitvoeren van ondersteunende logistieke en facilitaire werkzaamheden

En in je profieldeel:

  • Inleiding (financiële) administratie, je gaat je verder ontwikkelen met boekhoudkundige kennis en vaardigheden.

Verplichte vakken zijn: Nederlands, Engels, rekenen, zakelijke communicatie, en loopbaan en burgerschap.

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

  • vmbo basisberoepsgerichte-, vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo
    theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma entree-opleiding (mbo niveau 1)

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Voor een BOL-opleiding is het lesgeld € 1.168,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Vervolgopleidingen

  • Mbo-opleidingen op niveau 3

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Studie in Cijfers

Je studietijd is een tijd waarin je vrienden maakt, ontdekt waar je goed in bent, wat je leuk vindt en plannen maakt voor je toekomst. Het is dan ook belangrijk om je keuze te bepalen op basis van verschillende invalshoeken. Wil je weten hoe tevreden studenten zijn over MBO Amersfoort, je kansen op een baan of hoeveel studenten doorstromen naar een vervolgopleiding? Klik hier voor de laatste informatie.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen