‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Medewerker evenementenorganisatie

Aanmelden BOL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25147
Leerweg:BOL
Niveau:4
Duur opleiding:3 jaar
Startdatum: September

Jij vindt het leuk om samen met anderen iets te organiseren. Je kunt goed met mensen omgaan. Je werkt hard, want je houdt niet van stilzitten. Je wacht niet op anderen, maar je begint gewoon. Zo regel je het. En zo verzin je ideeën. En als het even niet lukt, bedenk je een oplossing. Wil je meer weten over de opleiding medewerker evenementenorganisatie? Lees dan snel verder.

Dit is jouw toekomst

Je werkt in de evenementenorganisatie. Je organiseert popconcerten, beurzen, festivals, congressen of open dagen. Je maakt daarvoor een plan. Je regelt dat er artiesten of sprekers komen. En je zorgt dat bezoekers jouw evenement gaan bezoeken. Daarvoor verstuur je uitnodigingen. Of je zorgt dat mensen het zien op social media. Het is afwisselend werk. Soms gaat het mis, ook al had je een plan. Dan moet je snel iets anders bedenken. Je hebt veel contacten. Met opdrachtgevers, ontwerpers, fotografen, artiesten, journalisten, horecabedrijven en beveiligingsbedrijven.

Zo ziet jouw opleiding eruit

De opleiding medewerker evenementenorganisatie heeft een goede mix van leren en werken. Je loopt in het 1e, 2e en in het 3e jaar voor een deel stage. Als je op school bent leer je veel over marketing, communicatie en natuurlijk evenementen. Zowel tijdens school als tijdens je stage moet je veel evenementen mee-organiseren. Vanaf de eerste ideeën ben jij erbij. Je blijft tot en met de gesprekken na het evenement. Tijdens de lesperiode op school werk je veel met projecten.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een Medewerker evenementenorganisatie precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaak.

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Assisteert bij het opstellen van operationele plannen ter uitwerking van het marketing- en communicatiebeleid
  • Verzorgt on- en offline marketing- en communicatieactiviteiten
  • Organiseert evenementen

Verplichte vakken bij deze opleiding zijn: Nederlands, Engels, Duits of Spaans, rekenen en loopbaan, leren en burgerschap. Je volgt ook beroepsspecifieke vakken zoals marketing, communicatie, financiën, evenementenorganisatie, projecten.

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

  • vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) of vakopleiding (mbo niveau 3) vergelijkbaar beroep

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Voor een BOL-opleiding is het lesgeld € 1.168,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Vervolgopleidingen

Met je mbo-opleiding op niveau 4 kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals:

  • Hoger toeristisch en recreatief onderwijs
  • Vrijetijdskunde
  • Eventmanagement

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Kom kijken!

Open Huis
Ben jij op zoek naar een mbo-opleiding en wil je kennis maken met de scholen, docenten en studenten van MBO Amersfoort? Kom dan naar ons Open Huis!

Oriëntatiedagen – Zoek jouw mbo
Wil je een middagje meekijken bij één van onze opleidingen? Dat kan tijdens de oriëntatiedagen. Op de website van Zoekjouwmbo.nl staat meer informatie over deze middagen en kun je je inschrijven.

Meeloopdagen
Heb je al een idee welke opleiding je wilt gaan volgen, maar twijfel je nog? Overweeg je meerdere opleidingen en weet je niet hoe je een keuze moet maken? Loop dan een dagje mee! Stuur dan een mail naar info@mboamersfoort.nl.

Studie in Cijfers

Je studietijd is een tijd waarin je vrienden maakt, ontdekt waar je goed in bent, wat je leuk vindt en plannen maakt voor je toekomst. Het is dan ook belangrijk om je keuze te bepalen op basis van verschillende invalshoeken. Wil je weten hoe tevreden studenten zijn over MBO Amersfoort, je kansen op een baan of hoeveel studenten doorstromen naar een vervolgopleiding? Klik hier voor de laatste informatie.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen