‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

(junior) Accountmanager

Aanmelden BOL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25132
Leerweg: BOL
Niveau: 4
Duur opleiding: 3 jaar
Startdatum: Februari, Augustus

Jij wilt mensen helpen om te kiezen voor de producten van jouw bedrijf. Je legt gemakkelijk contact. Je luistert goed en je stelt vragen om de ander te begrijpen. Je onderzoekt wat je klanten willen. Je verzint leuke acties,  zoals een kortingsactie of een prijsvraag. Je bent creatief en je kunt je snel aanpassen. Je werkt zelfstandig of in een team. Natuurlijk spreek en schrijf je goed Nederlands. Wil je meer weten over de opleiding (junior) accountmanager? Lees dan snel verder!

Dit is jouw toekomst

Na de opleiding (junior) accountmanager kun je gaan werken bij de verkoopafdeling of de communicatieafdeling van een Business-to-Business (B2B) bedrijf. Je gaat veel bij klanten op bezoek. Je kijkt en luistert wat ze nodig hebben en je maakt de klant enthousiast voor jouw product of dienst. Jouw werk is elke dag anders.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Bij de opleiding (junior) accountmanager ga je leren en werken (stage). Zo’n opleiding heet beroeps-opleidende leerweg (BOL). Je leert bij MBO Amersfoort. Een studieloopbaanbegeleider helpt je met je studie.

Je kunt deze opleiding ook versneld volgen, klik hier voor meer informatie.

 

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een (junior) accountmanager precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaken.
Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

• Je onderzoekt de markt en doet voorstellen voor commercieel beleid
• Je voert het verkooptraject uit
• Je zorgt voor relatiebeheer en klantenservice
• Je voert het accountmanagement uit

Verplichte vakken zijn: Nederlands, Engels, Duits, rekenen, loopbaanleren en burgerschap. Je volgt ook beroeps-specifieke vakken zoals sales, marketing, marktonderzoek en accountmanagement.

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Volg je de opleiding bij ons, dan kies je sowieso voor ondernemerschap! Om jou hier zo veel mogelijk over mee te geven is het keuzevak Ondernemen een standaard onderdeel van de opleiding.

Toelatingseisen

  • vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) of vakopleiding (mbo niveau 3) vergelijkbaar beroep

Opleidingskosten

Ben je jonger dan achttien jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Vanaf je achttiende jaar zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Het lesgeld voor BOL-opleidingen voor schooljaar 2022-2023 is € 1.239,-

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Bestellen leermiddelen
Voor het bestellen van leermiddelen kun je terecht bij Studers. Bekijk en lees de instructie.
Meer informatie over de kosten van leermiddelen.

Laptop
Voor je opleiding heb je een laptop nodig. Wat moet je laptop kunnen?

Zijn de kosten een probleem?
Bij MBO Amersfoort kun je met financiële vragen terecht bij het Financieel Spreekuur (FIS). Zij denken met je mee over de mogelijkheden. Stuur je vraag per mail naar FIS@mboamersfoort.nl of WhatsApp of bel naar 06-15 28 32 14.

Voor sommige opleidingen heb je aanvullende kosten. Waar moet je rekening mee houden bij jouw opleiding?

Vervolgopleidingen

Na je diploma kun je doorstromen naar diverse opleidingen in het hbo, zoals:

  • Hbo Commerciële Economie
  • Hbo Marketing Management

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Studie in Cijfers

Je studietijd is een tijd waarin je vrienden maakt, ontdekt waar je goed in bent, wat je leuk vindt en plannen maakt voor je toekomst. Het is dan ook belangrijk om je keuze te bepalen op basis van verschillende invalshoeken. Wil je weten hoe tevreden studenten zijn over MBO Amersfoort, je kansen op een baan of hoeveel studenten doorstromen naar een vervolgopleiding? Klik hier voor de laatste informatie.