‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Financieel administratief medewerker

Aanmelden BOL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25139
Leerweg: BOL
Niveau: 3
Duur opleiding: 2-3 jaar
Startdatum: September

Jij kunt goed rekenen en je bent handig op de computer. Je werkt netjes. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk. En je bent heel eerlijk en betrouwbaar.

Dit is jouw toekomst

Als financieel medewerker zorg je dat de administratie klopt. Je voert de facturen in van dingen die het bedrijf heeft gekocht. Of van dingen die het bedrijf heeft verkocht. Je houdt alle informatie over een project bij. Soms houd je uren bij. Soms werk je met informatie die geheim moet blijven. Jij houdt die informatie dan geheim.

Doordat jij je werk goed doet, weet de directie precies hoe het bedrijf er financieel voor staat. Als een financieel administratief medewerker een fout maakt, kan dat grote gevolgen hebben.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Bij deze opleiding ga je leren en werken. Zo’n opleiding heet beroepsopleidende leerweg (BOL). Je leert bij MBO Amersfoort. Je werkt bijvoorbeeld bij AdminCompany. Dat is ons onderwijsbedrijf voor financiële beroepen. Je helpt de klanten van AdminCompany met hun administratie. Stages zijn een belangrijk deel van je opleiding. Je leert hoe je de theorie toepast in de praktijk. Je zoekt zelf een stageplek. Als dat niet lukt, helpen wij.

AdminCompany zit ergens anders dan de School voor Economie en Ondernemen. Je vindt AdminCompany op de Brabantsestraat 19 in Amersfoort.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een financieel administratief medewerker precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaken. Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je houdt dagboeken bij waarbij je bijvoorbeeld inkoop of verkoopfacturen in een administratie systeem boekt.
  • Je verricht activiteiten voor het debiteuren- en crediteurenbeheer zoals bijvoorbeeld aanmaningen versturen, incassotrajecten opstarten en het maken van creditnota’s.
  • Je houdt kwantiteitenregistraties bij, zoals urenregistraties, onkostendeclaraties, gebruik van lease-auto’s of vakantiedagen.

Verplichte vakken bij deze opleiding zijn: Nederlands, rekenen, Engels, en loopbaan en burgerschap.

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

  • vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Voor een BOL-opleiding is het lesgeld € 1.155,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Vervolgopleidingen

  • Financiële beroepen op niveau 4 (Bedrijfsadministrateur/Assistent-accountant)
  • Praktijkdiploma boekhouden (Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens)

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen