MHBO

Je kunt bij de School voor Economie en Ondernemen kiezen voor een MHBO-opleiding. Dit is een verkort opleiding, zodat je sneller kunt doorstromen naar het hbo of om gewoon zo snel mogelijk aan het werk te kunnen. Ongeveer 70% van onze studenten kiest ervoor om te gaan doorstuderen en vindt het prettig de ervaring van het mbo te hebben.

MHBO-opleiding iets voor jou?

Door ervaring weten we dat een MHBO-opleiding niet bij iedereen past. Daarom nemen we met jou de tijd om samen te ontdekken of dit  jouw plek is. Je hebt je eigen motivatie om te kiezen voor het sneller doorlopen van de opleiding. We horen het graag en gaan met je in gesprek om de opleiding op maat te maken. Ook wanneer je het einde nadert van de opleiding ondersteunen we je met het maken van de volgende stappen. Doorstuderen of toch werken? Jouw toekomst, jouw keuze.

Bekijk de MHBO-opleidingen


Studenten vertellen

Noah ronde zijn studie binnen twee jaar af en zit inmiddels op het hbo. “Ik zie het echt als een voordeel dat ik eerst een mbo-studie heb afgerond, voordat ik aan het hbo begon.” Lees het verhaal van Noah.

Rick deed een MHBO-opleiding en volgde naast zijn opleiding nog een avondstudie op hbo-niveau. “Ik kon een verkorte route doen van twee jaar en direct starten met een stage.” Lees het verhaal van Rick.


MBO Amersfoort & HU

Al onze economische studies zitten onder één dak in het HU gebouw aan de Nieuwe Poort. Vanaf Amersfoort Centraal loop je in een paar  minuten naar onze locatie. Liever met de bus? Deze stopt voor de deur. Het is uniek dat we als mbo opleiding zijn gevestigd in een hbo school! We hebben goede samenwerking met de HU. Docenten van MBO Amersfoort en Hogeschool Utrecht zijn met elkaar in contact om te zorgen voor een goede doorstroom.


Meer weten?

Bijvoorbeeld over Personal coaching en AD-trajecten?

 Lees het hier