Interview met Jenneke Abbink (oud directeur SEO)

Interview mevrouw Abbink

Jennek

Wat waren uw leuke en minder leuke kanten van het werken bij het MBO?

De leuke kanten vond ik dat ik steeds nieuwe dingen mocht oppakken, kon samenwerken met de arbeidsmarkt en het steeds leuker maken voor de studenten. Ook vond ik het prettig dat ik ervoor kon zorgen dat het onderwijs steeds beter aansloot op de leerlingen. Dat ik me moest bezighouden met schoolverlaters, het administratief gebeuren en de regelklusjes vond ik wel een stuk minder.

Wat gaat u doen na uw functie als directeur?

Alhoewel ik straks geen directeur meer ben zal ik nog wel blijven werken. Tot 11 juli ga ik diverse klussen oppakken bij verschillende bedrijven. Na die tijd ga ik me inschrijven bij bureau’s die managementachtige klussen hebben in het onderwijs.

Heeft u zelf wel eens voor de klas gestaan?

Jazeker! Ik ben begonnen bij de VAVO en heb daar o.a. Nederlands en ICT gegeven aan vrouwen die vanuit de sociale dienst weer teruggingen naar de arbeidsmarkt. Vanaf maart 2009 werk ik bij MBO Amersfoort.

Wat laat u na aan de school?

Het meest trots ben ik op het opdrachtenbureau wat ik in samenwerking met mevrouw Timmerman heb vormgegeven. In de loop der jaren heb ik het onderwijs verbeterd en samen met leraren gekeken naar de punten die beter konden. Dat is wel iets waar ik echt hard aan heb gewerkt.

Ook ben ik erg trots op het passend onderwijs en de onderlinge eenheid tussen de teams. Ze zijn niet meer zo los en verschillend als vroeger, er is nu een betere samenwerking.

Wat trok u aan in het MBO onderwijs?

Ik voelde me voornamelijk zeer aangetrokken door het soort mensen wat hier op school zit. Het zijn niet allemaal mensen met een glad verleden maar het zijn wel mensen die dingen willen doen. Het is zo mooi om de studenten te zien groeien vanaf het VMBO naar hun diploma. Ze zijn dan echt een stuk volwassener en beroepsklaar. De betrokkenheid en binding met de studenten in het HBO is een stuk minder.

Wat gaat u doen in uw pensioen?

Tijdens mijn pensioen ga ik diverse management klussen in het onderwijs uitvoeren. Na deze tijdelijke banen wil ik een trektocht van 2 maanden maken met een camper. Ook kijk ik uit naar meer rust en tijd voor hobby’s en mensen om me heen.

Ik heb het echt verschrikkelijk leuk gevonden om verantwoordelijkheid te hebben voor de kwaliteit van het onderwijs en daaraan te kunnen meewerken.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen