Interview met Annelies Opstraat (nieuwe directeur)

Door studente SEO

Goedendag!

Ik ben Annelies Opstraat, 48 jaar en ik ben sinds 11 januari 2016 de nieuwe directeur van de School Van Economie En Ondernemen en Uiterlijke Verzorging. (Kappersschool en School voor Schoonheidsspecialisten)

Ik ben in 1991 in  Amersfoort  komen wonen vanwege een baan. In 2000 ben ik bij het Ministerie van Onderwijs gaan werken. Hierna ben ik in 2008 begonnen bij Hogeschool Leiden waar ik tot afgelopen december met veel plezier heb gewerkt. Toch trok het MBO me meer aan en heb ik gesolliciteerd op deze huidige functie.

Op het MBO is de populatie heel anders dan op het HBO, er zijn veel meer diverse studenten. De maatschappelijke opdracht om studenten op deze school een diploma te laten halen is mijn grootste uitdaging! Ook de relatie met de arbeidsmarkt is veel intensiever en kan er direct worden geoefend in de praktijk. Zo hebben we een kapsalon waar echt geknipt wordt en een schoonheidssalon waar diverse behandelingen uitgevoerd worden.

De combinatie tussen de 2 verschillende scholen (SEO en UV) ervaar ik als uitdagend. Beiden zijn gericht op ondernemen maar op verschillende terreinen. Qua persoonlijke hobby loop ik het liefst hard. Dit doe ik 3 keer per week en dan zo’n 5 tot 10 kilometer. Ik zou nog wel graag een halve marathon in de toekomst willen lopen! Ook kook ik graag voor vrienden en familie, de Franse en Italiaanse keuken hebben mijn voorkeur. Naast koken, wijn drinken, fietsen en lezen bezoek ik samen met mijn man diverse musea.

Over 10 jaar zie ik mezelf nog wel zitten als directeur op MBO Amersfoort. Ik blijf graag ergens een geruime tijd om echt wat te kunnen bereiken met mijn team. Het onderwijs is een prachtige sector en samen met enthousiaste docenten hoop ik het maximale uit iedere leerling te kunnen halen!

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen