Voorrondes Nederlands Kampioenschap vakwedstrijden Skills leveren 14 winnaars op

Het begon stiekem al vrijdag en maandag volgde deel 2 van de voorrondes voor de kwalificaties van het Nederlands Kampioenschap beste vakman/vakvrouw. Tijdens de voorrondes laten studenten hun skills zien en strijden zij voor een plek in de kwalificatierondes of direct voor de finales.

Spannende voorrondes

Op vrijdag vonden de voorrondes voor gastheer / gastvrouw plaats in Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin en moesten de studenten facilitair leidinggevende een case uitwerken en presenteren. Op maandag volgde de 13 andere opleidingen. Op 9 locaties werd er gestreden om een plek in de kwalificaties voor de landelijke finales. De 14 winnaars zijn bekend. Ook de studenten die op de reservelijst staan, hebben een geweldige prestatie geleverd. De spanning was om te snijden tijdens de bekendmaking van de winnaar. In sommige gevallen was dat een onverwachte uitslag.

NaamOpleidingSchool
Anne HooftVerkoopspecialistSchool voor Economie en Ondernemen
Henk BaumSchilderSchool voor Techniek
Ilias Munoz OrtizHotelreceptionistHotelschool Amersfoort
Michelle de GraafVerpleegkundigeSchool voor Gezondheidszorg
Nathalie WaletVerzorgende IGSchool voor Gezondheidszorg
Romy VeldhuizenDoktersassistentSchool voor Gezondheidszorg
Roos van LangenFacilitair LeidinggevendeSchool voor Facility
Rosalie de VisserOnderwijsassistentSchool voor Welzijn
Thamara van NifterikApothekersassistentSchool voor Gezondheidszorg
Thom GorisGastheer / GastvrouwHotelschool Amersfoort
Wouter DolmanKokHotelschool Amersfoort
Merel NijmanManagementassistent / DirectiesecretaresseSchool voor Economie en Ondernemen
Anouk VerhoefBedrijfsadministrateurSchool voor Economie en Ondernemen
Avalon VosEvenementenorganisatieSchool voor Toerisme, Recreatie en Evenementen

WorldSkills inspiratie

Een week daarvoor had Romy Lecluse nog in Abu Dhabi meegedaan aan WorldSkills. Deze internationale vakwedstrijden worden om het jaar afgewisseld met de Europese Kampioenschappen. In maart 2017 had Romy laten zien de beste verpleegkundige van Nederland te zijn. Zij mocht Nederland vertegenwoordigen in Abu Dhabi. De concurrentie was heftig, maar niet iedereen kan zeggen dat je tot de wereldtop hoort in jouw vakgebied. Romy wel. En dat inspireert en motiveert.

Skills vakwedstrijden

MBO Amersfoort doet mee aan de Skills vakwedstrijden als onderdeel van het excellentieprogramma. Als student kun jij je nog meer onderscheiden door mee te doen aan speciale programma’s waarin je nog meer kan laten zien waar je goed in bent. Je moet er hard voor werken, maar daarmee wordt je nog beter in jouw werk. Dat zien we niet alleen op school, maar jouw toekomstige werkgever ziet ook dat je ambitieus bent, je meer wil en je hard werkt. Voor meer informatie over excellentie en Skills kun je terecht op onze pagina over vakkundigheid.

‹ Terug naar het blog

Stel jouw vraag of laat een reactie achter op de website van MBO Amersfoort

Reageren

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen