Dikke tips om een opleiding te kiezen

Je moet een vak leren … vinden je ouders. Je moet je diploma halen … vinden ze op school. En jij? Wat vind jij? Wat wíl jij? Weet jij al wat je wil?

De een weet al jaren dat ie in de bouw wil of in de zorg. De ander twijfelt nog tussen horeca en verpleging. Of misschien iets met techniek. En weer een ander heeft echt nog geen idee.  Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, zijn er door het jaar heen verschillende evenementen. Afgelopen weekend had je een megakans om alle mbo’s in Midden-Nederland in één keer te ontmoeten en jouw vragen te stellen tijdens de Studiekeuzebeurs in Utrecht. De Studiekeuzebeurs is een heel grote ‘markt’ met opleidingen. De Jaarbeurs in Utrecht staat dan vol met stands met vervolgopleidingen. En wordt elk jaar gehouden. Ook opleidingen in het mbo, waar je een vak leert.

Ben je naar de Studiekeuzebeurs geweest? Dat was een goede eerste stap. En als je op de Studiekeuzebeurs een opleiding hebt gevonden die je leuk lijkt, kom je op 7 december naar ons Open Huis. Bij alle 13 scholen van MBO Amersfoort kun je komen kijken en al je vragen stellen. Je ouders mogen natuurlijk ook mee. Heb je die unieke kans overgeslagen? Niet handig, maar je hebt nog een aantal mogelijkheden. Lees verder over die mogelijkheden en de dikke tips die we voor je hebben.

Dikke tips:

  1. Kom naar het Open Huis van MBO Amersfoort, op 7 december. Laat ons weten dat je komt!
  2. Kijk op de site van MBO Amersfoort voor een van de 135 opleidingen op een van de 13 scholen. Of voor nog meer tips om een opleiding te kiezen 🙂
  3. Speel alvast Serious Game: Decision X. Je swipet langs beroepen om te zien welk beroep jou interesseert. Kijk snel op decisionx.nl.

En nog een paar tips:

  • Bekijk filmpjes van beroepen die jou interessant lijken. Gewoon even googlen, er staan van elk beroep wel filmpjes online.
  • Vraag of je een dagje mag meelopen met iemand die je kent, en die werk doet dat jij leuk vindt. Hoe ziet een werkdag er bijvoorbeeld uit.
  • Of loop eens een dagje mee op een school. Bij MBO Amersfoort kan dat. Dan zie je meteen hoe er wordt les gegeven, wat voor studenten er rondlopen en welke docenten er zijn. Mail naar info@mboamersfoort.nl, dan regelen we een meeloopdag.
‹ Terug naar het blog

Stel jouw vraag of laat een reactie achter op de website van MBO Amersfoort

Reageren

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen