Stage lopen en je eigen idee uitvoeren!

Jocelyn Bakker is derdejaarsstudente van de opleiding Medewerker marketing en communicatie (niveau 4). Zij loopt stage bij de Gemeente Amersfoort. De stage in dit examenjaar duurt 15 weken. Jocelyn bedacht haar eigen stage-opdracht!

Goed idee

Het grappige is dat ik op een hele leuke manier bij de Gemeente Amersfoort aan mijn stageplek ben gekomen. Ik had een mail gestuurd naar de gemeente of het een idee was kluizen te plaatsen in de binnenstad van Amersfoort. Met als reden dat ik, als ik uit school kom en de stad in loop, met zoooo’n zware tas sjouw. En dat is bijna niet te doen.

Een paar maanden later kreeg ik een mail van adviseur Parkeren en Wijkverkeerskundige Walter Prot (nu mijn opdrachtgever) om op een gesprekje te komen en te vertellen hoe ik die kluizen dan voor mij zag. Na het gesprek was hij erg tevreden en vroeg ik meteen of ik het plan ook zou mogen uitwerken in mijn stageperiode (stageperiode was toen al bekend). En dat vond hij een goed idee. Dus zo ben ik hier beland.

Wennen

Het was in het begin wel even wennen. Mijn eerste stagedag was op 12 maart 2018. Die eerste week vond ik wel indrukwekkend. Wennen aan die lange dagen. Fulltime op een kantoor achter een bureau zitten. Al die mensen die je een hand geeft en waarvan je na een week echt niet meer weet of je die persoon nou al had ontmoet of niet. Verdwalen in zo’n groot gebouw met vijf verdiepingen is mij ook aardig vaak gebeurd. Maar voor het eerst in mijn leven had ik een ‘ik werk bij een echt groot bedrijf’-gevoel. En dat voelde goed.

Opeens kun je je niet meer ziek melden, een dagje skippen of verslapen, want je moet aan je vereiste aantal stage-uren komen. Maar ik hoef me nu even geen zorgen meer te maken over het leren van toetsen, examens en het maken van huiswerk. Heerlijk!

Verschillende mensen en plekken

Het leuke is dat er zoveel verschillende mensen werken bij een gemeente. Blije mensen, humoristische mensen, hele serieuze mensen, van alles wat. Ik werk op de afdeling Stad en Ontwikkeling. Op deze afdeling worden ruimtelijke ontwikkeling, verkeer en vervoer en monumentenzorg aangepakt. Wat leeftijd betreft ben ik hier duidelijk de jongste. De gemiddelde leeftijd op de afdeling is 48 jaar. Ik zit dus tussen mensen die al overal hebben gewerkt, terwijl ik mij juist bezighoud met waar ik nou de rest van mijn leven zou willen werken.

Bij de Gemeente werken ze sinds kort op flexplekken. Niemand heeft meer een eigen bureau en je spullen achterlaten voor de volgende dag wordt dus ook niet gedaan. Dat heeft voordelen en nadelen. Ik zit bijna geen enkele dag op dezelfde plek en verhuis van afdeling naar afdeling. Soms zit ik ook op de afdeling Programma’s en projecten. Daar zit mijn stagebegeleidster Lieke Prins vaak. Door op zoveel verschillende plekken te zitten, krijg je door wat er allemaal precies gebeurt bij een gemeente en dat maakt het nog interessanter.

Stageopdracht

Voor mijn stageopdracht vanuit school houd ik mij bezig met het onderzoek over ‘het aantrekkelijk maken van de fietsenstallingen in de binnenstad van Amersfoort’. Er zijn fietsenstallingen in de binnenstad van Amersfoort, maar deze stallingen worden te weinig gebruikt. Ik ga onderzoeken hoe je het fietsparkeren in een fietsenstalling aantrekkelijker kunt maken, en ik onderzoek gemak en comfort en doe de promotie zodat iedereen in Amersfoort binnenkort weet dat er stallingen zijn, waar ze zijn en ze meer gaan gebruiken. Het leuke is dat mijn eigen idee ‘kluizen plaatsen in de fietsenstalling’ echt opgepakt is door de Gemeente. Er zijn kluizen besteld die als proefproject geplaatst worden. Dit is een stukje service en hoort bij mijn onderzoek.

Vanuit school word je begeleid door een stagebegeleider. Die komt aan het begin en aan het einde van je stage langs om te kijken hoe je het doet. Vervolgens beoordeelt hij je onderzoek, inzet en manier van werken en hoor je of je geslaagd bent of niet.

Dus, nu nog even hard werken aan mijn stageonderzoek, zodat er straks een mooi eindresultaat klaar ligt voor de Gemeente en voor school. Als ik geslaagd ben voor het mbo wil ik door gaan studeren!

 

Meer weten over de opleiding Medewerker marketing en communicatie?

https://www.mboamersfoort.nl/opleiding/medewerker-marketing-en-communicatie/

Je kunt de opleiding ook tweetalig doen!

‹ Terug naar het blog

Stel jouw vraag of laat een reactie achter op de website van MBO Amersfoort

Reageren

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen