Online Les

Het lijkt al weer zo lang geleden…de start van online onderwijs. Hoe had Thijs deze week ervaren?

De afgelopen weken zijn erg bewogen geweest voor iedereen op school, voor zowel docenten als leerlingen. Op zondag 15 maart hoorde we namelijk dat alle scholen worden gesloten tot 6 april. In deze blog vertel ik hoe de eerste week is verlopen, dus uit het perspectief van een student van MBO Amersfoort.

De school heeft erg goed contact gehouden met de studenten over hoe we samen met deze situatie om kunnen gaan. Maandag, dinsdag en woensdag is de school in overleg gegaan hoe we de lessen online kunnen volgen. Vervolgens kregen wij op woensdag de mail met een strakke planning wat we voor verschillende vakken aan werk kunnen aanleveren voor presentie en hoe er voor de andere vakken online lessen zou worden gegeven. Dit is allemaal uitgewerkt in een netjes schema.

Donderdag hebben wij onze eerste online les gehad via Microsoft Teams. Onze docent had mijn klas in tweeën verdeeld zodat er wat rust was, dat iedereen goed kon opletten en zijn vragen kon stellen. Hij had zijn scherm gedeeld zodat iedereen met de presentatie mee kon kijken, wat handig was voor aantekeningen en het makkelijker begrijpen van de stof. Hierdoor liep de les eigenlijk heel soepel en kon iedereen zijn vragen stellen en waren er geen onduidelijkheden.

Voor alsnog is iedereen in deze tijd een beetje zoekend naar wat werkt, maar het heeft zeker potentie om te slagen als de online lessen zo door blijven gaan en de studenten er thuis ook wat voor doen.

–  Thijs