Onderwijs in bedrijf

Hey daar,

In dit stukje ga ik je wat meer vertellen over OIB (Onderwijs In Bedrijf). Alle marketing, communicatie en evenementen studenten (en sinds maart van dit jaar ook de Junior Account studenten) krijgen te maken met Koppel’t. De naam Koppel’t is door studenten bedacht om de koppeling tussen het onderwijs en het bedrijfsleven te benadrukken. Het is een leerplatform voor en door studenten.

In je tweede jaar heb je 15 weken lang, 2 dagen per week deze onderwijsvorm en in het derde jaar nog eens 5 weken. Het doel is dat je met echte opdrachten uit het bedrijfsleven te maken krijgt en je zo kan ontwikkelen voor jouw toekomst.

Het is heel anders dan de theorielessen die je gewend was. Je hebt nu namelijk verschillende instructeurs die uit het bedrijfsleven komen in plaats van docenten. Op donderdag en vrijdag ben ik bezig voor OIB en de rest van de dagen heb ik de reguliere lessen. Door deze werkende manier van leren hou je je bijvoorbeeld bezig met het organiseren van een evenement en het opzetten van een online media campagne. De vorige groep heeft bijvoorbeeld in samenwerking met onze eigen school een modernere versie bedacht van het Open Huis met een DJ voor de sfeer en een smoothy-bar. En wij bedenken acties voor een online Open Huis, schrijven blogs, leggen contacten met docenten en studenten, maken filmpjes, schrijven teksten voor de website enz. Andere groepen zijn bezig met social media, websites, evenementen bedenken of marketing-acties, allemaal voor echte klanten.

Dit is mijn vijfde week van Koppel’t en tot nu toe bevalt het mij goed. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en het is fijn om nieuwe mensen tegen te komen. Ook is de variatie fijn tussen de theorie en praktijk.

Heb je nog vragen over OIB of over iets anders?

Stuur mij gerust een appje en ik antwoord zo snel mogelijk.

Inez – 0653412252

*Antwoord binnen 24 uur.