‘Na twee maanden had ik mijn eerste klant’

Rosaley, eerstejaars Kappersschool Amersfoort

Bij MBO Amersfoort begint je carrière op de eerste dag van je opleiding. Rosaley van Oers (17) is eerstejaars student aan de kappersopleiding en nu al een baas. Ze wist altijd al wat ze wilde, dat zagen docenten ook. Na een paar weken kreeg ze een baan aangeboden in de kapsalon van school waar ze nu met veel plezier werkt.

‘Een moeder van een vriendinnetje op de basisschool had een kapsalon aan huis. Ik was altijd jaloers als die vriendin weer op school kwam met de mooiste kapsels; ingevlochten of opgestoken. Als ik bij haar thuis was, keek ik altijd stiekem mee. Vanaf dat moment wist ik: ik wil kapster worden. Aan het begin was niet iedereen in mijn omgeving enthousiast, veel mensen kijken toch neer op het vak. Maar ik was niet van plan om mijn droom voor anderen op te geven.’

‘Ik kom van vmbo-kader, maar bij MBO Amersfoort kon ik direct starten op niveau 4. Ik heb vooral voor de opleiding gekozen, omdat er een echte kapsalon naast school zit waar we vanaf de eerste week leren knippen. Na twee maanden kreeg ik mijn eerste echte klant, dat was natuurlijk super spannend. Je doet alles zelf; de ontvangst, het voorgesprekje over het haar en het knippen. Er zijn wel coaches aanwezig om je te begeleiden. Ik vond het meteen geweldig, dat viel de docenten ook op. Al snel werd ik gevraagd om in de kapsalon te werken in de weekenden. Ik geloofde het eerst niet, maar ze meenden het wel.’

‘Ik leer nog steeds elke dag bij; mensen denken dat het kappersvak simpel is, maar er valt zoveel te leren over alle technieken. Tijdens de opleiding kan je zelf aangeven waar je extra behoefte aan hebt. Ik vind mannen knippen bijvoorbeeld best lastig, daarom volg ik nu een extra module. Eigenlijk vind ik het nog leuker dan gedacht. Vooral omdat ik zie dat mensen echt een stuk zelfverzekerder de deur uitgaan als ik ze heb geknipt, daar doe je het voor!’

Heb jij een vraag aan Rosaley? Stuur deze naar info@mboamersfoort.nl en hou het Instagramkanaal van MBO Amersfoort in de gaten voor een Q&A met Rosaley. Meer informatie? Bekijk hier de opleidingen van Kappersschool Amersfoort.

Of… meld je aan!

Is jouw keuze bevestigd? Als echte baas kan je dan natuurlijk niet rustig gaan zitten wachten. Kom in actie en meld je aan voor jouw opleiding. Weet je nog niet of je geslaagd bent? Meld je toch alvast aan! Dan heb je zeker een plek 👊🏻