‘In het eerste jaar ben ik nog van studie gewisseld’

Mike (19) heeft dit jaar zijn mbo-diploma Marketing en Communicatie behaald bij School voor Economie en Ondernemen. Hij blikt terug op zijn studieperiode en afstudeerstage bij een social media bedrijf.

Tijdens mijn eerste jaar kwam ik er al snel achter dat Economie en Ondernemen de juiste richting voor mij was. Toch ben ik in het eerste jaar nog van studie gewisseld van (junior) Accountmanager naar Marketing en Communicatie. Ik was erg verrast dat dit mogelijk was, aangezien ik al met een andere opleiding begonnen was. De docenten laten duidelijk zien wat je staat te wachten tijdens de studie en helpen je gaandeweg. Het contact met je docenten vond ik daarom ook goed. Als je ergens tegenaan loopt of iets niet begrijpt staan zij er altijd voor open om je te helpen. Naar mijn ervaring vond ik het een fijne studie, die goed te doen is als je inzet toont.

Mijn eerste stage en mijn afstudeerstage heb ik bij Booster Media Solutions gelopen. Booster Media Solutions is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het gebruik van social media. Ik had naar een aantal bedrijven een sollicitatie en een motivatiebrief gestuurd, alleen waren veel leuke bedrijven al vol. Toen ben ik naar mijn stagebegeleider van school gegaan en gevraagd of hij nog leuke bedrijven kende. Zo ben ik bij dit stagebedrijf terechtgekomen.

Stage lopen was in het begin wennen, omdat het heel anders is dan school. Op je stage heb je veel taken en je maakt lange dagen. Ik kreeg meteen veel verantwoordelijkheden in opdrachten, hier heb ik onwijs veel van geleerd. Zo mocht ik op de achtergrond de social mediakanalen van verschillende bedrijven bijhouden. Ik heb hard moeten werken, maar dat werd uiteindelijk ook beloond. Zo was een van onze klanten Eurosport Events. Voor dit bedrijf heb ik dan ook mooie uitstapjes mogen maken naar verschillende World Touring Car Races (FIA WTCR) in Barcelona, Marrakesh, Slowakije, België, Zandvoort en Maleisië.

Het is goed om te weten dat stage echt heel leuk kan zijn. Daarom zou ik jullie ook aanraden om een stage te zoeken die bij jou past, omdat je hier toch 760 uur gaat lopen. Begin vroeg met zoeken, zodat je een leuke stage vindt. Wat ik van tevoren nooit had verwacht is dat ik van mijn stage mijn werk zou maken en daar tot op heden nog werk.

Op school heb ik geleerd hoe je het beste zakelijk kunt schrijven, daar heb ik tijdens mijn werk veel aan gehad in de omgang met klanten. Met het behalen van mijn mbo-diploma ga ik nu Commerciële Economie doen aan de Hogeschool van Amsterdam.

Ik kijk met een positief gevoel terug op mijn studieperiode bij School voor Economie en Ondernemen. 

Groet, Mike

Marketing en Communicatie iets voor jou? Bekijk de opleidingen hier.
Heb jij je keuze gemaakt en is dit jouw opleiding? Meld je aan!