“Mijn tip: maak je huiswerk en zorg voor een goede planning”

Lotte  (18) volgt de MHBO-opleiding Junior assistent accountant bij MBO Amersfoort en is Miss Teen of Utrecht 2020/2021. Nu begint haar traject voor Miss Teen of the Netherlands. Hoe ze studie en vrije tijd combineert? Veel in de lessen doen en een goede planning.

“Ik heb gekozen voor de opleiding bedrijfsadministratie, later ben ik overgestapt naar de opleiding Junior assistent accountant. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik goed ben met cijfertjes, ik snel fouten zie en ik het leuk vind om mensen te helpen met hun geldzaken. Aan deze opleiding zal ik altijd iets hebben, ook als ik uiteindelijk iets anders gaat doen. Ik doe de MHBO-opleiding. Dit betekent dat ik een versneld traject volg, dus in plaats van drie jaar doe ik de opleiding in twee jaar.”

“Tijdens de studie begon ik aan een missverkiezing. We kregen veel leuke opdrachten die soms veel tijd opeisten, waardoor een goede planning cruciaal was. De status nu is dat ik de provinciale verkiezing heb gewonnen en dat ik dus Miss Teen of Utrecht 2020/2021 ben geworden. Nu begint mijn traject voor Miss Teen of the Netherlands die net iets groter is dan de provinciale verkiezing. Je krijgt meer trainingen en gaat vaker weg voor bijvoorbeeld sponsors- of trainingsdagen in het buitenland.”

“Als ik weet dat ik een weekend druk ben dan zorg ik dat ik alles voor school al heb gemaakt. Ik zorg dat ik veel tijdens de les doe, waar je ook de tijd voor krijgt. Als je serieus in de les meedoet en alles maakt, hoef je thuis eigenlijk niets meer te doen. Zolang ik gewoon doe wat gevraagd wordt, hoef ik bijna niets te doen voor een toets behalve het een paar keer goed doorlezen. Dus mijn tip: maak je huiswerk en zorg voor een goede planning!”