‘Gelukkig hoefde ik niet te kiezen tussen hobby’s en studie’

Anne volgt de opleiding Juridisch administratief dienstverlener. Ze hockeyt, werkt in een winkel en luistert graag podcasts met politici. Door opdrachten goed te plannen kan ze alles doen wat ze wil op een dag. Volop leven én werken!

‘Ik hockeyde wel op een hoger niveau voordat ik aan mijn studie begon dan nu. Dat was wel heel veel trainen en wedstrijden spelen. Nog steeds vind ik het heerlijk om op het veld te staan. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vriendinnen. Door goed te plannen kan ik in mijn vrije tijd doen wat ik wil. Plannen is dus het toverwoord! Al ben ik er zelf nog geen ster in en er komt wel eens iets op het laatste moment aan.’

‘Het helpt dat school me redelijk vrij laat in hoe ik leer. Als ik een toets heb, zoek ik filmpjes op YouTube om meer informatie te krijgen. Docenten willen dat je de stof op je eigen manier tot je neemt. Ik ben door de lessen op een andere manier naar situaties gaan kijken en kan makkelijker meepraten met volwassenen. Dat is denk ik de grootste verandering van deze opleiding voor mij. Het klinkt suf, maar ik kan wel drie uur achter elkaar in bed naar een debat van de Tweede Kamer kijken’

‘Eén docent liet me zien dat alles om eigen motivatie en keuzes gaat. Ik bedankte haar voor haar advies. Ze zei dat het mijn eigen keuze was geweest om dat advies met beide handen aan te pakken. Ik had het ook naast me neer kunnen leggen. Dan had ik waarschijnlijk geen goed cijfer gehad!’