Een ervaring die je de rest van je leven meeneemt

Student Fleur volgt de opleiding marketing & communicatie en zit in haar laatste jaar op MBO Amersfoort. In het laatste jaar loop je zes maanden stage. Haar keuze was om op Curaçao stage te lopen. Daar wilden wij wel wat meer van weten.

Wat voor een stage loop je?
‘Op dit moment loop ik stage bij Moret Real Estate, een makelaarskantoor. Ik heb bewust voor dit bedrijf gekozen, omdat ik de makelaardij interessant vind. Nu kan ik het combineren met marketing. Mijn taken zijn de hele website en social media up-to-date houden. Ook ga ik mee met bezichtigingen.’


Hoe bevalt het leven je op Curaçao?

‘Het leven op Curaçao is net een droom. Je leert veel nieuwe mensen kennen en hebt een ervaring die je de rest van je leven meeneemt. Op het eiland zijn er veel Nederlandse studenten. Veel van de studenten waarmee je leuke dingen mee doet, kom je tegen op feestjes, bij restaurantjes of op het strand.

Merk je daar veel van corona?
‘In het begin dat ik op Curaçao was merkte je helemaal niks van corona. De feestjes gingen allemaal door. Helaas kwamen veel toeristen met de vakantie naar het eiland en zijn de coronacijfers weer aan het stijgen. Dat betekent dat er een avondklok is om 21:00 uur. Gelukkig woon ik in een studentenhuis, dus is er altijd gezelligheid.‘

Waarom wilde je graag stage lopen in het buitenland?
‘Dit was dus een bewuste keuze. Mijn broer en zus hebben beide ook stagegelopen in het buitenland. Bij hun merkte ik dat zo’n avontuur veel met je doet. Je leert je zelf ontwikkelen, wordt meer zelfstandiger en hebt een ervaring die je de rest van je leven meeneemt. Het leek mij superleuk om ook zo’n ervaring te hebben. Tot nu toe helemaal geen spijt van gehad!’

Fleur op de Christoffelberg die zij met een huisgenootje beklom.


Enthousiast geworden en wil je meer weten over de opleiding die Fleur doet? Kijk dan hier voor meer info.