De stage van Catarina

Hi allemaal, mijn naam is Catarina (19) en ik zit nu in het tweede jaar van de opleiding Evenementen organisatie.

Ik ga jullie wat vertellen over de stage in het eerste jaar van de opleiding.

Toen ik hoorde dat we in het eerste jaar al op stage gingen, vond ik dat eigenlijk best snel. Vanaf mei moesten wij al stage lopen en ook niet eventjes, maar 760 uur. Het is dus echt belangrijk dat je een stage hebt die je leuk vindt anders zijn het echt hele lange dagen. Het zoeken naar een stage is daarbij ook niet altijd even makkelijk. Zelf ben ik in januari begonnen met zoeken, ik adviseer alle nieuwe studenten om hier eerder mee te beginnen

Op school hebben we een hele leuke stage markt die wordt gegeven door de tweedejaars van de opleiding. Ze vertellen dan over hun eigen ervaringen en hebben een klein “kraampje” van het bedrijf waar ze stage hebben gelopen. Tijdens deze markt viel mijn oog op de media stages. Echt iets voor mij dacht ik. Ik had een e-mailadres gekregen van media stages waar ik me aan kon melden voor de vacatures. Er staan hier echt heel veel bedrijven op zoals: NPO, EO, SBS, RTL, Omroep Max, radiostations en nog veel meer.

Ik heb naar een aantal bedrijven een sollicitatie en een motivatiebrief gestuurd. Bij mijn eerste sollicitatie ben ik afgewezen helaas, maar ja dat hoort er ook gewoon bij. Uiteindelijk heb ik een super leuk bedrijf gevonden. Ik ging stage lopen bij Talpa Media, bij het televisieprogramma Utopia. Het programma zelf kende ik wel, maar verder nooit gekeken dus alles was nieuw. De collega’s die ik had, waren heel erg leuk.

Stage lopen is wel heel anders dan naar school gaan. Als je thuis komt heb je geen huiswerk of dingen waar je voor moet leren. Dat is wel even lekker. Ik had op mijn stage best veel verantwoordelijkheden, dat vond ik zelf heel erg leuk. Ik hou wel van een uitdaging. De dagen en werktijden die ik had waren heel zwaar, maar echt onwijs leuk en leerzaam. Ik heb echt zo ontzettend veel geleerd tijdens mijn stageperiode en ik denk dat ik achteraf ook pas inzag hoe goed een stage is in het eerste jaar. Je neemt heel veel kennis mee naar het tweede jaar.

Aan het einde van je stage moet je een stage verslag inleveren. Dit bestaat uit een aantal opdrachten van verschillende docenten. Het is slim om hier tijdens je stage al mee te beginnen. Het is dus goed om te weten dat deze stage echt heel erg leuk kan zijn, en dat je vooral je best doet om een stage te zoeken die écht bij je past.

Als jullie geïnteresseerd zijn in de opleiding of gewoon wat vragen hebben mag je mij altijd een appje sturen! Binnen 48 uur zal ik antwoord geven op je vraag. Hopelijk kunnen jullie zo de juiste keuze maken voor jullie opleiding.

+31 6 52 72 71 72

Groetjes,

Catarina