Vier elke dag Dag van de Leraar

Ze zijn er om jou een vak te leren. Ze staan er om jou een goede start te geven. Ook als jouw start niet zo best was. Meestal gaat het soepel, soms wat minder. Met veel verschillende personen in een groep is het wel eens lastig om iedereen de juiste aandacht te geven. Toch is dat wat een docent dag in, dag uit doet.

Elk uur een andere klas

Als student heb je een docent één, misschien twee uur per week voor je neus. Andersom heeft hij of zij elk uur, elke twee uur weer een hele groep andere studenten voor zijn of haar neus. Vijf, zes, zeven klassen per dag betekent veel wisselen. Elke student is anders, elke klas is anders. Jouw docent is altijd op zoek naar de beste manier om jouw les te geven. Zonder docent geen les. Zonder les geen opleiding. Zonder opleiding geen diploma. Zonder diploma geen goede kans op een baan.

5 Oktober – Dag van de Leraar

We zouden er eigenlijk elke dag bij stil moeten staan. We doen dat in ieder geval één keer per jaar op 5 oktober. Dan is het de Dag van de Leraar. De docent is dan jarig en krijgt taart. Misschien maar goed dat we niet elke dag de Dag van Leraar vieren. Teveel taart is ook niet goed. Op de taart staat een heel groot dankjewel voor alle docenten van het college van bestuur. Zij zijn heel blij met wat de docenten elke dag doen.

Bedank jouw docent

Kom je vandaag een docent/instructeur/begeleider tegen (vast wel), feliciteer hem of haar met Dag van de Leraar, bedank deze docent voor alle tijd en aandacht die hij of zij voor jou en jouw klas heeft. En bedenk dat deze man of vrouw niet alleen jouw klas les geeft.

Fijne Dag van de Leraar!

‹ Terug naar het blog

Stel jouw vraag of laat een reactie achter op de website van MBO Amersfoort

Reageren

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen