Blog Quinten – eerstejaarsstudent Manager Retail

Hoi,

Mijn naam is Quinten, 16 jaar en volg momenteel het eerste leerjaar van de opleiding Manager Retail niveau 4 op de School voor Economie en Ondernemen van het MBO Amersfoort.

Deze opleiding spreekt mij vooral aan, omdat ik heel veel leer over het bedrijfsleven en ondernemen. Mijn ambitie is om leidinggevende te worden. Mijn manier van communiceren kan beter en ik had nog helemaal geen idee van wat er nou allemaal bij komt kijken. Het is een grote verantwoordelijkheid die je neemt, maar dat maakt het werk juist leuk!

Ik wil later leiding geven aan zoveel mogelijk mensen. Dat kan in de vorm van een eigen bedrijf of manager bij een groot bedrijf. Ik wil daar zoveel mogelijk over te weten komen en vaardigheden leren zodat ik, als ik aan het werk ga, een goede eerste indruk kan achterlaten en verder kan groeien.

In het eerste leerjaar krijg je veel vakken die te maken hebben met ondernemen/management zoals: bedrijfseconomie, ondernemen, verkoopadvies, commerciële economie en goederenstroom. Daarnaast krijgen we ook de algemene vakken zoals: Nederlands, Engels, Rekenen en Burgerschap. Deze blog schrijf ik in de tweede periode van mijn eerste leerjaar en ik heb nu al zoveel méér geleerd dan dat ik had verwacht.

Stage lopen als onderdeel van deze opleiding is ook erg leuk. Je mag zelf een eigen stageadres zoeken en daar gaan werken. Zo heb ik gesolliciteerd bij America Today, een kledingketen met vestigingen in Utrecht. Daar loop ik nu sinds december 2020 voor een half jaar stage op de maandagen en dinsdagen, naast mijn gewone lessen in de rest van week. Ik leer daar (nu nog) alles wat ik moet weten als verkoopmedewerker en groei de komende maanden door tot stagiair assistent manager.

Een stagedag in mijn geval begint om 10.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Ik zie in de praktijk van de winkel veel terug van wat ik in de lessen leer. Ook zie ik dat er nog veel meer bij komt kijken zoals hoe belangrijk het klantcontact is. De klant is Koning, alles moet kloppen! Maar ook de samenwerking met collega’s en hoe zo’n winkel wordt geleid.

Tot nu toe ben ik blij met mijn keuze voor deze opleiding en hoop nog veel te leren en toe te passen in de praktijk.

Groetjes,

Quinten

Lees hier alles over de opleiding Manager Retail