Blog Nadia – eerstejaarsstudent Manager Retail

Hoi!

Mijn naam is Nadia Traversari Luken. Ik ben 19 jaar oud en eerstejaarsstudent van de opleiding Manager Retail niveau 4 op MBO Amersfoort.

Ik heb gekozen voor deze opleiding, omdat ik helemaal niet wist wat ik wilde doen en wat ik wilde gaan bereiken in de toekomst. Ik heb een gesprek gehad over de opleiding die mijn beste vriendin doet. Zij zit in haar laatste jaar van de opleiding Manager Retail. Zij had mij goed geïnformeerd en uitgelegd wat je kunt doen na het afronden van de opleiding. Wat ik heel fijn vind aan deze opleiding is dat het heel breed is; je kunt er veel kanten mee op. Wat mij het meeste aansprak is dat je iets voor jezelf kunt beginnen.

De opleiding tot nu toe bevalt goed. De vakken die ik nu krijg zijn: Nederlands, Engels, Goederenstroom, Ondernemen, Commercieel, Bedrijfseconomie, Burgerschap, Verkoop en Rekenen. De vakken die ik het leukste vind zijn Nederlands en Ondernemen. Deze vakken zijn belangrijk in de beroepspraktijk. Ik denk ook dat je met die vakken heel erg ver komt.

Ik loop op de maandag en dinsdag van 09.00 – 17.00 uur stage bij het woonwarenhuis Nijhof in Baarn. De werkzaamheden zijn heel gevarieerd. De ene keer moet ik producten bestellen, de andere keer komen de goederen binnen die in de winkel geplaatst moeten worden. We veranderen ook vaak de inrichting van de afdeling. De afdeling waar ik staat heet Woonaccessoires. Dat is een supermooie afdeling waar je diverse producten voor in het interieur kunt kopen zoals vazen en geurproducten. Ook heb ik veel contact met klanten. Ik heb in een hele, korte tijd al super veel geleerd bij Nijhof en ik denk ook dat er voor mij geen betere leerschool is.

Groetjes,

Nadia

Lees hier alles over de opleiding Manager Retail