‘Deze opleiding heeft mij geholpen zelfvertrouwen te ontwikkelen’

Annefleur Dammers (19) heeft dit jaar haar mbo-diploma Marketing en Communicatie behaald bij School voor Economie en Ondernemen. Ze blikt terug op haar studieperiode, deelt haar ervaringen en ze geeft tips voor het maken van een studiekeuze.

Voordat ik de opleiding Marketing en Communicatie heb gekozen, heb ik me goed georiënteerd. Ik keek naar wat mij aansprak en wat ik leuk vond om te doen. Dit heb ik vanuit huis meegekregen: doe iets wat je echt leuk vindt. Met dat in mijn achterhoofd ging het avontuur naar een opleiding van start. Er is zoveel keuze en wist daarom op een gegeven moment niet meer wat ik moest doen. Om die reden ben ik met mijn ouders gaan kijken welke opleidingen mij leuk leken en daar heb ik een top 3 van gemaakt. Ik heb toen Open Dagen bezocht en uiteindelijk gekozen voor Marketing en Communicatie bij School voor Economie en Ondernemen van MBO Amersfoort. Dit was de opleiding die goed bij me paste en bij een leuke school! Daarnaast vond ik de locatie van school ideaal. Centraal in de stad en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Wat de opleiding zo leuk maakt is dat je jezelf niet alleen ontwikkelt op het gebied van kennis, maar ook op persoonlijk vlak. Je leert bijvoorbeeld hoe een artikel bij de eindgebruiker komt, hoe je deze het beste kunt aanprijzen en hoe je op de beste manier je boodschap kunt communiceren. Daarnaast heeft deze opleiding mij geholpen zelfvertrouwen te ontwikkelen en te denken in oplossingen. Positief denken en in mezelf geloven heeft me veel gebracht. Dit alles heb ik natuurlijk met hulp bereikt. Er staan leuke, gezellige en vooral enthousiaste docenten klaar om te helpen.

Het leuke van de studie vond ik onder andere de praktijkervaring. Een voorbeeld is het onderwijsbedrijf Koppel’t. Hier ga je in groepjes ervaringen opdoen met het bedrijfsleven. Je voert voor bestaande bedrijven opdrachten uit en zorgt ervoor dat de naamsbekendheid wordt vergroot. Dit was erg leerzaam! Je hebt het gevoel dat je echt in dienst bent voor een bedrijf en je steentje bijdraagt om deze bedrijven groter en groter te maken. Daarnaast vond ik het prettig om deze ervaring te hebben voor mijn afstudeerstage.Koppel 't

Afgelopen jaar heb ik mijn afstudeerstage gelopen bij bol.com. Via www.s-bb.nl kwam er een vacature voorbij. Ik twijfelde geen moment en besloot direct te solliciteren. Bol.com is een groot, mooi en bekend bedrijf waar je veel dingen kunt leren. Dit was dan ook precies de reden waarom ik hier graag stage wilde lopen. Al snel werd ik uitgenodigd voor een gesprek en mocht ik hier mijn afstudeerstage lopen.

Ik weet nu wat er zich afspeelt achter deze bekende winkel en hoe zij zich inzetten om klanten de beste ervaring te bieden. Naast veel leren in de praktijk was er aandacht voor persoonlijk contact. Er werden personeelsuitjes georganiseerd, zoals een groot feest in Tivoli voor al het personeel, kon ik naar België om het kantoor daar te bekijken, ging ik uiteten met collega’s en ga zo maar door. Het is een divers en jong bedrijf, een plek waar ik mijzelf veel heb ontwikkeld op persoonlijk vlak. En daarbij natuurlijk niet te vergeten… Veel leuke dingen heb meegemaakt! 😉 

Inmiddels heb ik mijn mbo-diploma, waar ik erg blij mee ben! Ik heb gekozen om verder te studeren, omdat ik het vak interessant vind. Daarom ben ik net gestart met de opleiding HBO Communicatie bij de HU. Voor mij bekend terrein omdat School voor Economie en Ondernemen gevestigd is in het HU gebouw.

De opleiding Marketing en Communicatie kan ik iedereen aanraden. Ik heb veel leuke dingen meegemaakt en de opleiding heeft mij veel gebracht! 

Groetjes, Annefleur

Marketing en Communicatie iets voor jou? Bekijk de opleidingen hier.
Heb jij je keuze gemaakt en is dit jouw opleiding? Meld je aan!